پیغام خطا

  • فایل نمی‌تواند ایجاد شود.
  • فایل نمی‌تواند ایجاد شود.
  • فایل نمی‌تواند ایجاد شود.
  • فایل نمی‌تواند ایجاد شود.
  • فایل نمی‌تواند ایجاد شود.
  • فایل نمی‌تواند ایجاد شود.
  • فایل نمی‌تواند ایجاد شود.

فرمان برقی وزیر صمت به خودروسازان

با اعلام وزیر صنعت، معدن و تجارت، خودروسازان کشور می‌توانند با توجه به تعرفه‌های اعلامی، به سمت واردات خودرو‌های برقی سوق پیدا کرده و در ادامه نیز با حمایت‌های این وزارتخانه باید به سمت تولید این مدل خودرو‌ها بروند.
فرمان برقی وزیر صمت به خودروسازان

به گزارش صنعت نویس، آن‌طور که وزیر صمت اعلام کرده، برقی‌سازی خودرو برای شرکت‌ها جذابیت سرمایه‌گذاری دارد. عباس علی‌آبادی گفته طبق قراردادی با شهرداری تهران، قرار است در سطح پایتخت پنج‌هزار ایستگاه شارژ سریع و کند جهت شارژ خودروهای برقی نصب و راه‌اندازی و در مرحله اول با همراهی شهرداری تهران ۵۰هزار تاکسی تهران برقی شود.
وی ایجاد مشوق‌های لازم و تعرفه‌های ویژه را از جذابیت لازم جهت سوق دادن خودروسازان و مردم برای واردات خودروهای برقی دانسته و گفته که خودروسازان با تعرفه‌های ویژه می‌توانند از امروز به سمت واردات خودروهای برقی سوق پیدا کنند که در ادامه با حمایت وزارت صمت باید به سمت تولید خودروهای برقی حرکت کنند. با توجه به اظهارات علی‌آبادی، به‌نظر می‌رسد وی با توجه به سبقه‌‌اش در حوزه انرژی (وی پیش از حضور در وزارت صمت، مدیرعامل شرکت مپنا بود)، قصد دارد صنعت و بازار خودرو را به سمت استفاده و تولید خودروهای برقی ببرد. اگر برقی شدن خودروها تا همین یک دهه پیش محدود به برخی شرکت‌های خاص بود، حالا آنقدر گسترده شده که بسیاری از خودروسازان آینده‌ای تمام‌برقی یا برقی- هیبریدی را برای خود ترسیم کرده‌اند. طراحی، تولید و خرید خودروهای برقی در این سال‌ها به لطف پرداخت یارانه از سوی دولت‌ها و تخفیف‌های شرکتی، سرعتی بالا به خود گرفته و هر روز اخبار جدیدی درباره میل خودروسازان به تولید این مدل خودروها و استقبال شهروندان از آنها منتشر می‌شود.

شرایط به شکلی است که به نظر می‌رسد در سال‌های آینده خودروسازانی که به این قافله نپیوندند، با چالش تامین قطعات مواجه خواهند شد. این موضوع را اتفاقا مدیرعامل سایپا نیز اخیرا اعلام کرد و از چالش تامین قطعات خودروسازان کشور به دلیل حرکت سریع شرکت‌های چینی به سمت مدل‌های برقی گفت. از همین‌رو، به نظر می‌رسد خودروسازی ایران نیز دیر یا زود باید به سمت طراحی و تولید خودروهای هیبریدی و برقی برود و همچنین واردات این مدل خودروها به کشور باید تسهیل شود. توسعه خودروهای برقی البته نیاز به زیرساخت‌هایی اساسی دارد، به‌ویژه شبکه برقی قوی و ایستگاه‌های شارژ عمومی و خانگی.

از طرفی، نیاز است همزمان با حرکت خودروسازان به سمت طراحی و تولید مدل‌های برقی و هیبریدی، واردات نیز به نحوی که قیمت تمام‌شده برای مصرف‌کنندگان به حداقل ممکن برسد، انجام شود. در‌حال‌حاضر تعرفه واردات خودروهای برقی و هیبریدی بسیار پایین‌تر از مدل‌های بنزینی است و این موضوع می‌تواند کمک بزرگی برای واردات این مدل خودروها باشد. البته ابتدا باید زیرساخت‌های لازم به‌ویژه ایستگاه‌های شارژ فراهم شود تا تا با واردات مدل‌های برقی و هیبریدی، شهروندان چالشی برای استفاده از خودروهای موردنظر نداشته باشند.

نکته دیگر اینجاست که به اعتقاد برخی کارشناسان، طراحی و تولید خودروهای برقی در کشور بدون شراکت با خارجی‌ها احتمالا شدنی نخواهد بود؛ بنابراین همکاری خارجی می‌تواند در این حوزه راهگشا باشد. به عنوان مثال، با توجه به حرکت سریع خودروسازان چینی در حوزه برقی، می‌توان از ظرفیت آنها در بخش خصوصی استفاده کرد. به‌عبارت بهتر، استارت تولید خودروهای برقی در کشور می‌تواند با بخش خصوصی و با توجه به ارتباط آنها با شرکای چینی باشد؛ هرچند البته خودروسازان وابسته به دولت هم می‌توانند به کمک دوستان چینی خود قدم‌های نخستین را در این حوزه بردارند.

چینی‌ها در‌حال‌حاضر با سرعت بالایی در حال توسعه محصولات برقی خود هستند و حتی سودای حضور در بازارهای جهانی مانند آمریکا را نیز دارند. گفته می‌شود در‌حال‌حاضر خودروهای برقی چینی به یک چالش بزرگ برای شرکت‌های مشهور خودروسازی جهان تبدیل شده و آنها را به تکاپو انداخته تا با روش‌های مختلف، حتی ارائه تخفیف، قافیه را به چینی‌ها نبازند. بنابراین حالا که چینی‌ها در ایران حضور دارند، فرصت مناسبی است تا با استفاده از ظرفیت آنها، نهال تولید خودروهای برقی در کشور کاشته شود. به‌هر‌حال به نظر می‌رسد برقی شدن آینده قطعی صنعت خودرو است و شرکت‌های ایرانی نیز هر چه سریع‌تر به این قافله بپیوندند، هزینه کمتر و نتیجه بهتری خواهند گرفت. خودروهای برقی منهای چالش‌هایی که دارند، از مزیت‌های مهمی برخوردارند، به‌خصوص اینکه یکی از عوامل اصلی کاهش آلایندگی محسوب می‌شوند.
منبع: دنیای اقتصاد

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید