گرانی 7 تا 10 درصدی لوازم خانگی از اول اردیبهشت

یک تولیدکننده لوازم خانگی گفت: نوسانات نرخ ارز و تشدید مشکلات واحدهای تولیدی در افزایش قیمت تمام شده کالا باعث شده تا از اول اردیبهشت ماه سال جاری قیمت این محصولات افزایش پیدا کند.
گرانی 7 تا 10 درصدی لوازم خانگی از اول اردیبهشت

به گزارش صنعت نویس، حسین فتاحی با اشاره به اینکه قیمت مواد اولیه تولیدکننده لوازم خانگی رشد قابل توجهی پیدا کرده است، اظهار داشت: بخشی از ورق های فولادی مورد نیاز این صنعت تعرفه 26 درصدی داشت که در تعرفه های جدید به 20 درصد کاهش پیدا کرده اما این میزان کاهش به هیچ عنوان جوابگوی نیاز تولیدکنندگان نیست.
وی با بیان اینکه تعرفه بخشی از مواد اولیه به دلیل عدم تولید داخلی 5 درصد بود، افزود: متأسفانه تعرفه این مواد را از 5 به 20 درصد رسانده اند در این شرایط آیا تولیدکننده امکان فعالیت دارد؟
این تولیدکننده لوازم خانگی با اشاره به اینکه نوسانات نرخ ارز هم بر حجم مشکلات ما اضافه کرده است، افزود: در حال حاضر نمی دانیم تسویه حساب های ارزی خود را با کدام نرخ دلار پرداخت کنیم کسی هم در این رابطه پاسخگو نیست. حتی در قیمت گذاری محصولات هم بلاتکلیف هستیم.
فتاحی با بیان اینکه افزایش قیمت تمام شده کالا باعث شده بود از سال گذشته تقاضای افزایش قیمت داشته باشیم، تصریح کرد: از اول اردیبهشت قیمت محصولات خود را 4 تا 5 درصد افزایش داده ایم، اما این موضوع راهکاری برای حل مشکلات ما نیست و دولت باید یک تدبیر جدی را برای کمک به تولیدکنندگان داخلی به کار گیرد.
طحان پور رئیس اتحادیه فروشندگان لوزام خانگی نیز در همین ارتباط با اشاره به افزایش قیمت 7 تا 10 درصدی قیمت لوازم خانگی از ابتدای اردیبهشت گفته است: کارخانجات از بهمن‌ماه سال گذشته خواستار افزایش قیمت بودند که با مخالفت سازمان حمایت مواجه شدند و مقرر شد با دستور معاون اول رئیس جمهور تا پایان فروردین 97 هیچ یک از تولیدکنندگان مجوز افزایش قیمت را نداشته‌ باشند.
وی تأکید کرد: با توجه به افزایش حقوق و دستمزد کارگران و مشکلاتی که برای تأمین مواد اولیه و نرخ ارز وجود دارد تولیدکنندگان خواستار افزایش نرخ‌ها شده‌‌اند و این افزایش از اول اردیبهشت اعمال شده است.

چرا لوازم‌خانگی گران شد؟
حمیدرضا غزنوی، سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی در گفت‌وگو با ایسنا درباره افزایش قیمت لوازم خانگی ایرانی و وارداتی در بازار مصرف، اظهار کرد: طبق قانون قرار بر این بود تا پایان فروردین‌ سال جاری قیمت‌ها افزایش پیدا نکند که این مساله مدنظر قرار گرفت و پس از آن شاهد افزایش قیمت لوازم خانگی با برند داخلی و خارجی در بازار هستیم.
وی افزود: باید اعلام کرد که برندهای داخلی لوازم خانگی بین پنج تا هشت درصد و برندهای خارجی بیش از ۱۰ درصد افزایش قیمت داشته‌اند.
سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی با انتقاد از این‌که برندهای خارجی لوازم خانگی بازار را در اختیار گرفته و قیمت‌های خود را بیش از ۱۰ درصد در سال جاری افزایش داده‌اند، گفت: متاسفانه بخش اعظم بازار لوازم خانگی در اختیار برندهای خارجی است و آنگونه که تمایل دارند رفتار می‌کنند.
غزنوی در مورد علل افزایش قیمت لوازم خانگی در سال جاری تشریح کرد: به دلیل افزایش قیمت ارز و نوسانات ارزی و نیز افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارگران، شاهد افزایش قیمت در بازار لوازم خانگی هستیم.
خرید قسطی رواج گرفته است
وی ادامه داد: علاوه بر این مواد اولیه تولیدات لوازم خانگی در داخل که وابسته به شرکت‌های دولتی است با افزایش قیمت روبرو شده است؛ به گونه‌ای که قیمت آهن، فولاد و پتروشیمی افزایش یافته که این مساله بر قیمت لوازم خانگی اثرگذار است.
سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی در پاسخ به این‌که آیا با توجه به رکود بازار لوازم خانگی، کشش افزایش قیمت‌ها وجود دارد یا خیر؟ اظهار کرد: اگر کارخانجات با شرایطی که دارند افزایش قیمت نداشته باشند دچار ورشکستگی می‌شوند. هرچند در بازار لوازم خانگی رونق نیست، اما رکود هم نیست و مدل خرید مردم در این بخش تغییر کرده و از خرید نقدی به اقساطی تغییر کرده است.
غزنوی ادامه داد: در شرایطی که با نوسان بازار ارز روبرو باشیم با بهم ریختگی در تجارت روبرو می‌شویم و بازار در زمان گرانی به سمت احتکار می‌رود و فروشندگان به منظور جلوگیری از ضررهای احتمالی محصولات خود را نمی‌فروشند.

منبع:تسنیم

افزودن نظر جدید