- کد مطلب : 31228 |
- تاریخ انتشار : 9 دی, 1396 - 13:15 |
- ارسال با پست الکترونیکی
تهرانی ها به دنبال خانه های ٩ ریشتری!
به گزارش صنعت نویس، تهرانیهایی که چند شب است آواره کوچه و خیابان شدهاند و بعضیها هم به صورت موقت به شهرستانهایشان پناه بردهاند. فعالان بازار مسکن میگویند، زلزله باعث شده است تقاضای فروش خانه در تهران بالا رود و از آن طرف سازندگان خوشنامی که تا دیروز نامشان تنها برای فعالان ساختوساز آشنا بود، سر زبان مشتریها بیفتند. با این حال آمارهای وزارت راهوشهرسازی نشان میدهد که کمتر از ١٠درصد ساختمانهای ایران صنعتیسازی شدهاند و سنتیسازی در ابرشهری مثل تهران هم با همان شدت و حدت وجود دارد. حسام عقبایی، رئیس کمیسیون تخصصی مشاوران املاک کشور هم توضیح میدهد؛ هیچ مدرک و مستنداتی وجود ندارد که به مشتریان ارایه شود که فلان ساختمان تهران ایمن است و با استانداردهای دقیق ساخته شده است.
این درحالی است که قانون عرضه شناسنامه فنی ساختمان به مشتریان را ابلاغ کرده است. شناسنامهای که به صورت دقیق توضیح میدهد، فوندانسیون به چه صورت است و بنا با چه درجهبندی و کیفیتی ساخته شده است.
عقبایی میگوید: جالب است که در کشور ما سگ و گربه شناسنامه دارند و یک کالای کوچک صنعتی شناسنامه فنی دارد اما برای ساختمان هیچ شناسنامهای به مشتری ارایه نمیشود.
گوشیاش را جلوی صورت مشتری دیگری میآورد و میگوید: نقشه را ببین، شهرهایی که روی گسل نیست؛ همدان، زنجان، اصفهان، اراک و.... مشتری دیگر سری به تاسف تکان میدهد و میگوید من خودم بچه اسدآباد همدانم؛ همهاش تقصیر خانمم شد که پای ما را به تهران کشید.
آنها روی صندلیهای تیرهرنگ و خشک بنگاه معامله املاکی در خیابان آذربایجان تهران نشستهاند. یکیشان برای فایلکردن و فروش خانهاش آمده است و دیگری به دنبال یک خانه اجارهای محکم و ضد زلزله در منطقه ١٠ است.
هشدار گسلهای تهران و چند شب آوارگی رفتار تهرانیها را در بازار مسکن تغییر داده است. حالا کمتر مشاور املاکی در تهران است که این نکته را احساس نکرده باشد. آنها از بالا رفتن تقاضای فروش خانه در تهران میگویند؛ از مشتریانی که حاضرند پول بیشتری بدهند و خانههای محکمتری بخرند و بازار داغ سازندگان خوشنام تهرانی.... زلزله حتی رفتار مستاجرها را هم عوض کرده است. علیپور که در منطقه رسالت بنگاه معاملات ملکی دارد میگوید همین دو ساعت پیش مستاجری آمد و بعد از یک جدال لفظی طولانی با صاحبخانه، خانه فرسودهای را که اجاره کرده و ٣ ماه در آن ساکن بود، پس داد.
او ادامه میدهد: خانههای قدیمی و بافت فرسوده در حال حاضر کمترین تقاضای اجاره را دارند.
تهرانیها خانههایشان را اجاره داده و به شهرستان میروند
رضا احمدی، مشاور املاک در امیرآباد تجربهاش از بازار مسکن پس از زلزله را اینگونه توضیح میدهد: بعد از زلزله کرمانشاه و تخریب مسکن مهر، تهرانیهایی که در سایتهای مسکن مهر ساکن بودند به زلزله واکنش نشان دادند. به گونهای که بالا رفتن تقاضای فروش مسکن مهر تهران حتی در فضای مجازی قابل لمس بود. به عنوان مثال اگر در اپلیکیشنی مثل دیوار در هفته ٤-٥ مورد تقاضای فروش مسکن مهر فایل میشد، پس از زلزله کرمانشاه این موارد به صورت صعودی رشد کرد و تقاضای فروش بهطور محسوس بالا رفت.
او ادامه میدهد: شرایط بهگونهای شد که بسیاری از مشاوران املاک مناطق پردیس، پرند، هشتگرد و... از شرایط پیش آمده بهرهبرداری کردند و مسکن مهر را به قیمتهای بسیار پایین از مالکان خریده و دپو کردهاند.
این فعال بازار مسکن تأکید میکند پس از زلزله تهران، پایتختنشینها که خطر را به وضوح بیخ گوششان احساس کردهاند، حالا به جنبوجوش افتادهاند. بخشی از آنها با راهکار کوتاهمدت اقدام به اجارهدادن خانههایشان و مهاجرت به شهرستان کردهاند و بخشی دیگر خانههایشان را از ترس ناایمنبودن برای فروش گذاشتهاند.
سازندگان خوشنام سر زبان افتادهاند
«برجسازهای خوشنام سر زبان افتادهاند.» این موضوعی است که محمود زعفرانلو، مالک یکی از بزرگترین آژانسهای معامله مسکن تهران میگوید. او توضیح میدهد: تا دو - سه سال پیش برای هیچکس مهم نبود که خانه را چه کسی ساخته است و در آن چه مصالحی به کار برده یا در ساختوساز چقدر حرفهای عمل کرده است؟ برای مشتریان طبقه متوسط و پایین که تنها قیمت مهم بود و برای لاکچریها هم منطقه، ظاهر و امکانات ملک حرف اول را میزد اما حالا با وقوع زلزله تهران همه نام پیمانکار و سازنده را میپرسند و درباره او تحقیق میکنند.
مدیر املاک دلتا ادامه میدهد: در حال حاضر در میان پیمانکاران شمال شهر زیاد اسامیای مانند «دلیری»، «میرزا» و... را میشنوید. آنها جزو پیمانکارانی هستند که همیشه ادعای استفاده از بهترین مصالح و حرفهایترین نوع ساختوساز را داشتهاند. این در حالی است که تا پیش از زلزله تهران اسامی این افراد تنها بین فعالان ساختوساز آشنا بود و برای مشتری کوچکترین اهمیتی نداشت که فلانی کیست؟
به گفته فعالان بازار مسکن برانگیختهشدن حساسیت مردم نسبت به کیفیت ساختوساز موجب شده است که تقاضا برای خانههای باکیفیت بشدت بالا برود؛ به گونهای که افزایش تقاضا گرانترشدن این نوع خانهها را به دنبال داشته است. فعالان بازار میگویند قیمت خانههایی که با مصالح و کیفیت بهتری ساخته شدهاند نسبت به سایر خانهها در موقعیت مشابه اما با کیفیت ساختوساز پایینتر بهطور میانگین متری ٢ تا ٣میلیون تومان بیشتر شده است.
در این میان اثبات ایمن بودن خانههایی که در فهرست فروش قرار گرفته، مدل جالبی در بازار مسکن ایجاد کرده است. بعضی از فروشندگان مدارکی را برای اثبات این موضوع به خریداران ارایه میدهند که گرچه رسمیت ندارد و مورد تأیید ارگان نظارتی خاصی نیست، اما در نوع خود قابل توجه است؛ بهعنوان مثال بیشتر فروشندگان به شناسنامه فنی ساختمان و رزومه مهندس ناظر و پیمانکار روی آورده و بعضی دیگر حتی فاکتور فروش مصالح ساختمان را ضمیمه مدارکشان کردهاند و با شرح جزییات دقیق مصالح و لوازم بهکار رفته در ساختمان تأکید دارند که حساسیت بالایی در ساختوسازشان لحاظ کردهاند.
حالا خانههای ایمن با یک کلیدواژه اصلی در تهران معامله میشود: «دوام مقابل زلزله تا ٩ ریشتر»
سگ و گربه شناسنامه دارند، ساختمان شناسنامه ندارد!
حسام عقبایی، رئیس کمیسیون تخصصی مشاوران املاک کشور هم که تغییر رفتار خریداران در بازار مسکن پس از زلزله را تأیید میکند میگوید: مسأله اصلی این است که در کشور ما سگ و گربه شناسنامه دارند و برای یک جعبه دستمال کاغذی شناسنامه فنی ارایه میشود اما برای ساختمان که نقش اصلی مرگومیرها در حوادث طبیعی را دارد، هیچگونه شناسنامه فنی عرضه نمیشود.
به گفته عقبایی، قانون، ارایه شناسنامه فنی برای ساختوساز را الزامی کرده است، اما شاید بتوان گفت برای ٩٥درصد ساختوسازهای تهران هیچگونه شناسنامه فنی به خریدار عرضه نمیشود و این مسأله حتی برای مدرنترین ساختوسازهای تهران هم تجربه میشود.
حالا براساس آماری که وزارت راه و شهرسازی گزارش کرده است، کمتر از ١٠درصد ساختمانسازی در ایران صنعتیسازی است و بیشتر ساختمانهای کشور توسط سازندگان سنتی و حتی غیرمتخصص و در مقیاسهای کوچک پروژهای ساخته میشود که این موضوع نقش قابل توجهی در کیفیت ساختوسازها و موثر بودن نظارتها دارد.
عقبایی میگوید: بهصورت دقیق نمیتوان گفت چقدر از ساختمانهای تهران میتواند مقابل زلزله دوام بیاورد. تعداد زیادی از ساختمانهای تهران با اسکلت فلزی و بتنآرمه ساخته شدهاند، اما کسی نمیداند چقدر تخلف در ساختوساز آنها انجام شده است و چه میزان مقابل زلزله آسیبپذیر هستند، اما تعداد ساختمانهای ایمن و مستحکمی که پیچ و مهرهای هستند بسیار کم و انگشتشمار است و بیشتر شامل برجهای تهران میشود.
ساخت خانه ضد زلزله بهصرفه نیست
درد صنعتیساز نبودن ساختمانهای تهران و حضور سازندگان غیرمتخصص و سرمایههای کوچک در ساختوساز، درد کمی نیست. این موضوع موجب شده است که سازندگان کوچک و خرد بنا به توان مالی و سرمایهایشان برای ساختوساز هزینه کنند که همین موضوع گاهی موجب دور زدن استانداردها و قوانین میشود. انبوهسازان معتقدند هزینهای که باید برای ایمنسازی ساختوساز پرداخت، گاهی بهصرفه نیست و با توجه به رکود بازار گاهی صرف این هزینه و خواب سرمایه موجب میشود که پیمانکار سپرده کردن سرمایه خود را در بانکها ترجیح دهد تا با صرف سرمایهای گزاف ساختمان ایمن بسازد و نه مشتری برای آن پیدا شود و نه سرمایه به راحتی برگردد. آنها درواقع ساخت خانههایی را ترجیح میدهند که ارزانتر هستند و سریعتر در بازار به فروش میروند.
محمدعلی پورشیرازی، عضو هیأتمدیره انجمن انبوهسازان ایران میگوید: آییننامه٢٨٠٠، ١٠سال پیش در ایران تصویب و خلأهای نظارتی باعث شد که در ٩٠درصد اوقات این آییننامه روی کاغذ مانده و به مرحله اجرا نرسد.
این فعال بازار مسکن توضیح میدهد: درحال حاضر بهطور میانگین هزینه ساخت هر متر مربع خانه، یکمیلیون و ٣٠٠هزار تا ٤٠٠هزار تومان است و این درحالی است که اگر بخواهیم یک واحد مسکونی را مطابق با بندهای آییننامه ٢٨٠٠ بسازیم، هزینه ساخت در هر متر، ٢٠٠هزار تومان افزایش پیدا میکند؛ هزینه ساخت یک مترمربع از خانه مقاوم در برابر ٨ ریشتر زلزله حدودا یکمیلیون و ٦٠٠هزار تومان است.
پورشیرازی با تأکید بر اینکه مشکل ساختمانها در کشور ما، ضعف در اجراست، میگوید: درحال حاضر بازار مسکن در رکود است. اگر قرار باشد یک واحد مسکونی با هزینه بیشتری ساخته شود و یکسال هم بیشتر روی دست سازنده بماند و به فروش نرسد، طبیعی است که سازنده یا انبوهساز حق دارد دلش نخواهد خانه را ضد زلزله ساخته و ضرر کند!
منبع:شهروند
آخرین اخبار
- نایب قهرمانی گل گهر در مسابقات آتش نشانی معادن کشور
- دومین نمایشگاه نهضت تولید در معدن،صنایع معدنی کشور
- واحد چهارم گازی شرکت گهر انرژی سیرجان با شبکه سراسری سنکرون شد
- پیشبینی رشد اقتصادی ۳.۷ درصدی ایران
- خودروهای برقی پلیس قابل "هک" نیستند
- میزان قطعی افزایش حقوق سال ۱۴۰۴ اعلام شد
- تولید و بومی سازی شبیه ساز آموزشی اپراتوری بیل مکانیکی
- بزرگداشت مجاهد فی سبیل الله و اقامه نماز جمعه
- توسلي مهر به ايران خودرو مي رود
- پیاده روی خانوادگی به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس
- تزریق ۱۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار از تبصره ۱۸ برای توسعه شرکتهای حمل ونقل ریلی
- اهدای ۴ هزار سری جهیزیه و ۴ هزار بسته لوازم التحریر به افراد نیازمند
- گل گهر می تواند در حوزه علمی معادن کشور پیشرو باشد
- حذف بخشی از یارانه پنهان انرژی با طرح تخصیص بنزین به نفر
- آئین تجلیل از آزادگان سرافراز دفاع مقدس شهرستان سیرجان
- دولت چهاردهم با ناترازی برق روبروست
- واردات موبایل یک میلیون دستگاه کم شد
- ابهامات مصوبه دریافت مابهالتفاوت ارز از واردکنندگان رفع شد
- فروش چارتری پروازهای اربعین ممنوع شد
- افزایش گرمای هوا در ایران ۲ برابر جهان
- ابلاغ آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان
- 10هزار خودرو وارد شد
- به "گالری آفتاب گناوه" اعتماد نکنید
- همه چیز به نفع طلا تمام خواهد شد
- چشمانداز اقتصادی بزرگترین اقتصاد اروپا
- عزاداری متمرکز کارکنان شرکت های منطقه معدنی و صنعتی گل گهر
- کینه شخصی سعید جلیلی با بیژن زنگنه مانع اجرای قرارداد کرسنت شد
- تجمع 15 هزار نفری ملت امام حسینی سیرجان در گهر پارک
- آگهي تمدید مهلت ثبت نام آزمون شناسايي و بکارگیری نیروی قراردادی شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر و شرکت جهان فولاد سیرجان
- کسب تندیس شركت صنعتي برتر سرمايه گذار در انرژي هاي تجديد پذير در سال 1402-1401
- مدیرعامل و مدیران گل گهر رای خود را به صندوق انداختند
- ضربالاجل بورس به شرکتهای ایران خودرو و سایپا
- پلیس راهور: مشکلی با خودروهای وارداتی نداریم
- شما فرماندهان اقتصادی کشور هستید
- کسب نشان پنج ستاره تعالی HSE توسط شرکت معدنی و صنعتی گل گهر
- شرکت گل گهر و دادگستری کل استان کرمان تفاهم نامه همکاری امضا کردند
- سهمخواهي ايران خودرو و سايپا از بازار خودروهاي برقي
- ناگفتههای وزیر راه از سقوط بالگرد رئیسجمهور
- علی باقری سرپرست وزارت خارجه شد
- 5 روز عزای عمومی در کشور
- رهبر انقلاب شهادت رئیس جمهور و هیات همراه را تسلیت گفتند
- هشدار سازمان غذا و دارو درباره یک داروی تقلبی
- فرمان مهم رئیس جمهور درباره واردات چای
- مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا
- چند توصیه درباره امنیت رمز عبور
- تورم ساخت مسکن و سه پیام
- توافق جدید صمت و زرگران
- صعود رمزارزها
- زمان آغاز عملیات اجرایی راه آهن رشت - آستارا
- افزایش جریمه های رانندگی به زودی
- نظر وزیر کشور درباره تقسیم سیستان و بلوچستان
- نظر وزیر کشور درباره تقسیم سیستان و بلوچستان
- فروش خودروهای برقی از فردا
- چقدر وام ودیعه مسکن پرداخت شد؟
- پرداخت مالیات مشاغل در 15 قسط
- اعلام قیمت مصوب لاستیک
- واکنش هند به تهدیدهای آمریکا در مورد توافق چابهار
- زمان بازگشت نیروگاه بوشهر به مدار
- روند نزولی بورس متوقف شد؟
- انقلاب در موتور جستجوی گوگل
- افت حرارت پولی کشور
- سه سناریو درباره آینده واردات خودروهای کارکرده
- شنبه ها تعطیل شد
- برگزاری سومین همایش بزرگ دوقلوها و چندقلوهای سیرجانی
- فروردینماه پر رکورد گلگهر
- جزییات طرح یارانهای دولت برای دهکهای یک تا پنج
- فرش قرمز برای اسکناس درشت؟
- مراسم معارفه مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران برگزار شد
- برگزاری باشکوه شبهای قدر در مسجد گوهرشاد گهرپارک
- درآمد عملیاتی ۶۴هزار میلیارد تومانی گل گهر در سال ۱۴۰۲
- خبر وزیر اقتصاد از واردات ۲۰ هزار خودرو
- سکه به کانال تاریخی ۴۱ میلیون تومان رسید
- خبر مهم برای متقاضیان تسهیلات ودیعه مسکن
- سال پر رکورد گلگهر
- تحقق رشد تولید ١٧/٨ درصدی محصولات کنسانتره و گندلهی شرکت معدنیوصنعتی گلگهر
- آمار عجیب از مصرف بنزین ایرانیها در نوروز
- آمار جدید واردات خودرو اعلام شد
- مشکل اقتصاد ایران، جهالت مدیران رانتی و کوتهبین است
- افتتاح دفتر نمایندگی اداره پست در منطقه گلگهر
- حضور نماینده سیرجان در گل گهر
- پاتک بانک مرکزی به متخلفان ارز مسافرتی
- نتایج تکمیل ظرفیت کنکور اعلام شد
- آغاز ثبتنام ۹ مدل خودروی وارداتی
- پیشبینی بازار سرمایه در سال آینده
- ورود سامانه بارشی جدید به کشور
- تعیین نرخ کرایه اتوبوس، تاکسی و مترو برای سال ۱۴۰۳
- پاسخ به 17 پرسش درباره کالابرگ الکترونیکی
- بی محلی خودروسازان به قطعه سازهای داخلی
- پژوپارس به آخر خط رسید
- مجمع عمومی فوقالعاده شرکت گلگهر برگزار شد
- زوایای ناپیدای حراج سکه
- سیف، اقدام بانک مرکزی را پسندید
- سیل در سیستان/عکس
- مسدودی 10 روزه جاده چالوس و آزادراه تهران_شمال
- رتبه ایران در تولید گاز
- واردات خودرو فقط با کارت بازرگانی
- عرضه کنسرو ماهی با ۱۵ درصد تخفیف
- بارش دوباره در کشور
- کارنامه مردود دولت در واردات خودرو
- تداوم افزایش درآمد عملیاتی شرکت معدنیوصنعتی گلگهر
افزودن نظر جدید