نخستین کارت زرد مجلس به شیخ الوزرا

وزیر نفت، امروز برای پاسخ به سوال تعدادی از نمایندگان به بهارستان رفت اما با یک کارت زرد برگشت.
نخستین کارت زرد مجلس به شیخ الوزرا

به گزارش صنعت نویس، بیژن نامدار زنگنه شیخ الوزرای دولت دوازدهم امروز میهمان بهارستان نشینان بود تا به سوال هادی قوامی در مورد خرید لوله از خارج به ویژه چین و همچنین سوال حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در خصوص طرح برندینگ جایگاه‌های سوخت پاسخ دهد.

بیشترین توضیحات او متوجه سوال قوامی شد مبنی بر اینکه چرا وزارت نفت اقدام به خرید لوله از شرکت های خارجی کرده است و این قرارداد با شرکت «لوله گستر اسفراین» بسته نشده است.

دعای نماینده برای شرکت اسفراین

هادی قوامی نماینده مردم اسفراین خطاب به وزیر نفت گفت: ما یک سوال مشخص داریم و آن اینکه چرا شرکت نفت از ظرفیت های داخلی مانند شرکت "لوله گستر اسفراین" که توان تولید 60 هزار تن لوله را دارد و از سال 84 فعالیت می کند و امتحانش را پس داده استفاده نمی شود. او گفت: درسال 89 یک قرارداد از شرکت خارجی گرفته شد و به این شرکت داده شد و در دولت یازدهم امتحانش را پس داده است. آیا فعالیت چنین شرکت داخلی نمی ارزد به تولیدات بی کیفیت چینی؟

قوامی ادامه داد: اینکه خط تولید این شرکت اکنون متوقف شده است؛ یعنی یک خطر. نباید تولید آن تعطیل می شد.

او با درنظر گرفتن نقش شیخوخیت برای وزیر نفت گفت: ایشان فقط یک وزیر نفت نیست و می تواند نقش شیخوخیت را در دولت ایفا کند و دیگر وزرا را نیز به استفاده از تولیدات داخل توصیه کند.

نماینده اسفراین در پایان برای این شرکت دعا کرد و گفت: خدایا دور کن از اسفراین، سکوت نفت و مکر چین را.

شرکتی که صاحب ندارد

سپس تریبون به وزیر نفت داده شد تا توضیحاتش را ارائه کند. توضیحاتی که قابل توجه بود. زنگنه ابتدا به کمبود منابع مالی اشاره کرد و گفت: جز درمورد پروژه غرب کارون و پارس جنوبی در تمام سرمایه گذاری ها نزدیک به توقف هستیم و کمبود منابع داریم. کما اینکه قرارداد 250 میلیون دلاری برای لوله های بدون درز به دلیل کمبود منابع و مشکلات دیگر متوقف شد.

وزیر نفت با بیان اینکه مشکلات منطقه ای آقای قوامی و فشارهایی که بر او هست را درک می کنم گفت: کارخانه‌ای که به آن اشاره دارید در حال واگذاری است و وقتی درحال واگذاری است نمی تواند سرمایه گذاری کند و صاحب ندارد. وقتی کارخانه صاحب ندارد ما باید با چه کسی قرار داد ببندیم؟!

زنگنه با تاکید بر کمبود منابع مالی این وزارتخانه به قواعد خرید اشاره کرد و گفت: ما مناقصه‎ای گذاشتیم که در آن همین شرکت اسفراین برنده نشد چون شرایط لازم را نداشت اما شرکت دیگری پیروز شد. او گفت: ما تمام تلاشمان را کردیم شرایط برابر شود و هیچ ضرری متوجه شرکت های داخلی نشود، اما من نمی توانم بدون مناقصه کاری انجام بدهم.

وزیر نفت با بیان اینکه سابق من نشان می دهد چقدر به فکر تولید داخل هستم گفت: هرکاری از دستم بر بیاید انجام می دهم.

طرح برندینگ جایگاه سوخت
حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر نیز از بیژن زنگنه درباره علت اجرای طرح برندینگ برخلاف اختیارات قانونی وزیر پرسید و در طرح سؤال خود به دستورالعمل صادر شده از سوی وزیر نفت اشاره کرد که بر اساس آن، چند شرکت واسطه‌ای تحت عنوان شرکت‌های متخصص و صاحب برند برای سوخت‌رسانی از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تا جایگاه‌های سوخت تشکیل شده‌اند و این شرکت‌ها نابسامانی‌هایی را در نقاط مختلف کشور به وجود آورده‌اند.
وزیر نفت نیز در پاسخ به این سؤال، این دستورالعمل را مستند به قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت، مصوب ۱۳۹۱ عنوان کرد و گفت: هدف از این دستورالعمل این بوده است که گردش مالی پیچیده بین شرکت‌های پخش و جایگاه‌داران و کامیون‌داران، جمع و وضعیت جایگاه‌ها نیز ساماندهی شود.
وی با تأکید بر اینکه هیچ انحصاری در این فرآیند وجود ندارد، گفت: اجرای این طرح باعث کاهش تصدی‌گری دولت می‌شود و وضعیت جایگاه‌ها نیز ساماندهی می‌شود.

کارت زرد مجلس به وزیر نفت

هرچند هادی قوامی از به رای گذاشتن سوال خود صرف نظر کرد و از توضیحات وزیر قانع شد اما پس از اعلام قانع نشدن حاجی دلیگانی از پاسخ‌های زنگنه، مجلس با 106 رای موافق،‌ 80 رای مخالف و 6 رای ممتنع از مجموع 211 نماینده به وزیر نفت کارت زرد نشان داد.

این نخستین بار است که زنگنه از نمایندگان کارت زرد دریافت می کند.

منبع:خبرآنلاین

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید