از میدان نوروز چقدر نفت تولید می شود؟

با استفاده از فناوری پمپ الکتریکی شناور (ESP) در یکی از چاه های میدان نوروز، برداشت نفت از این میدان افزایش یافت.

به گزارش شانا،  مسعود بیرانوند، رئیس منطقه عملیاتی بهرگان در شرکت نفت فلات قاره ایران این خبر را اعلام کرد و افزود: با پمپی کردن چاه شماره ٣١ میدان نوروز (NR-٣١)، برداشت نفت از این چاه افزایش یافته است.

وی گفت: عملیات پمپی کردن این چاه از دهم شهریور ماه امسال با فراهم‌ کردن بستر مناسب از جمله اجرای کابل‌کشی، نصب ترانس، کلید برق ولتاژ بالا، junction box و switchboard و تنظیم رله‌های حفاظتی از سوی کارکنان سکوی نوروز جدید آغاز شد و سرانجام پس از تکمیل، این چاه پنجم آبان ماه امسال با میزان تولید اولیه هزار و ٨٠٠  بشکه در روز در مدار قرار گرفت.

به گفته بیرانوند، در حال حاضر پس از گذشت یک ماه از آن تاریخ و با پایش مستمر پارامترهای تولیدی و تنظیم میزان تولید بهینه، چاه با تولید حدود ٢ هزار بشکه در روز به‎طور پیوسته و بدون مشکل در مدار قرار دارد.

بر اساس اعلام شرکت نفت فلات قاره ایران، در سال های اخیر کاهش فشار سرچاهی در اثر افزایش میزان آب‌دهی موجب تناوبی شدن تولید چاه و کاهش قابل ملاحظه نفت تولیدی آن شده بود. به منظور استمرار تولید و افزایش بهره‎دهی، سناریوی پمپی کردن چاه از سوی واحد مهندسی بهره برداری منطقه بهرگان پیشنهاد و این پروژه با موافقت و محوریت مدیریت امور فنی و انجام بررسی‌های فنی و ارزیابی های اقتصادی از سوی ستاد تهران و مشورت و همکاری با واحد مخازن عملیاتی ستاد تهران نهایی شد.

استفاده از پمپ الکتریکی شناور (ESP) در چاه شماره ٣١ میدان نوروز در حالی اجرایی شده است که پیش از این، سناریوهای مختلف افزایش تولید میدان نوروز در شورای عالی مخازن شرکت ملی نفت ایران بررسی و نصب پمپ ESP به عنوان بهترین سناریوی توسعه تشخیص داده شده بود.

در یکصد و سی ‌و سومین جلسه شورای عالی مخازن شرکت ملی نفت ایران که دی ماه پارسال برگزار شد، عملکرد مخزن نوروز طی سناریوهای مختلفی همچون تخلیه طبیعی با حفاری چاه های جدید، فرازآوری مصنوعی و افزایش ظرفیت فرآورش نفت میدان مورد بررسی قرار گرفت و بهترین سناریوی توسعه، حفاری چاه‎های جدید و نصب پمپ ESP  معرفی شد.

استفاده از پمپ الکتریکی شناور (ESP) یکی از روش های فرازآوری مصنوعی است که در آن، یک پمپ گریز از مرکز چندین مرحله‎ای به همراه موتور الکتریکی، محافظ، کابل و تجهیزات دیگر به انتهای رشته تکمیلی بسته شده و درون چاه رانده می شود. با روشن شدن موتور الکتریکی، شافت موتور که به محافظ و پمپ متصل است، به دوران درآمده و انرژی جنبشی تولید می کند. پمپ این انرژی جنبشی را به انرژی پتانسیل سیال تولیدی تبدیل کرده و باعث افزایش فشار نفت به میزان لازم برای رسیدن به سطح می شود. با افزایش تعداد مراحل پمپ، میزان فشارافزایی و با افزایش قطر و سرعت دوران پمپ، دبی تولیدی افزایش می یابد.

بر پایه این گزارش، موفقیت آمیز بودن طرح استفاده از پمپ ESP در چاه ٣١ نوروز که به عنوان پایلوت در این میدان اجرا شده است، می تواند راهگشای استفاده از این روش فرازآوری مصنوعی در دیگر چاه های نوروز باشد.

چاه شماره ٣١ نوروز (NR-٣١) پس از تکمیل در لایه برگن B در سال ١٣٨٢ به بهره برداری رسید. میدان نفتی نوروز در شمال غرب خلیج فارس و در آب های ایران قرار دارد که تولید از آن از سال ۱۳۵٠ شمسی آغاز شده است.

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید