"کاما" نمادی که باید حقوقی آن را محاکمه کرد!

"کاما" نمادی خوش نام در بورس بود ولی طی افول بازار پس از مرداد ۹۹ و به خصوص تحرکات حقوقی بدنامش به سهامداران این سهم زیان جبران ناپذیری وارد شد.
"کاما" نمادی که باید حقوقی آن را محاکمه کرد!

به گزارش خبرنگار صنعت نویس: زمانی خیلی از سهامداران آرزوی داشتن سهام شرکت باما(صاحب نماد کاما) را داشتند و مدت ها می بایست در پشت صف خرید و مثبت پنج های این نماد می ماندند.
حتی سهامداران آن آرزوی ریختن صف خرید برای اضافه کردن سهام خود را داشتند و این واقعیت بر باد رفته مربوط به همین سال های اخیر است.
کار تا جایی پیش رفت که با وجود چند افزایش سرمایه قیمت سهم تا به حدود ۳۴ هزار تومان رسید.
اما به تدریج و با شروع افت بازار، این نماد هم شروع به اصلاح تا نزدیک ۱۳ هزار تومان کرد.
پس از افزایش سرمایه ۹۰۰ درصدی نیز قیمت این سهم تا نزدیک ۲۸۰۰ تومان پیش رفت ولی با موج بعدی اصلاح بازار و با حرکت های تخریبی حقوقی سهم و فروش بی رویه، این سهم بیش از ۷۰ درصد اصلاح کرد.
بخشی از این وضعیت را می توان به شرایط بازار نسبت داد اما چیزی که ناله سهامداران را درآورد تماشای تلاش همه جانبه حقوقی این سهم در راستای تخریب قیمت و ایجاد صف فروش بود به گونه ای طی بیش از دو ماه با سنگین کردن صف فروش و ایجاد صف ساختگی، فروش در اوج و خرید در کف قیمت، کمر به نابودی این سهم بست.
حتی با وجود رسیدن قیمت این سهم در مرز ۸۰۰ تومان و با وجود تحرکات مثبت مبنی بر برگشت قیمت با اصرار بر فروش و با وجود کاهش دو هزار تومانی قیمت سهم کمر به قتل نماد این نماد بسته است!
گفته می شود که اختلاف بین حقوقی ها موجبات این امر را فراهم کرده است.
حتی طی آخرین روز کاری حدود ۲۴ میلیون سهم فروخت تا باز هم صف فروش بسازد اما هر چه فروخت نتوانست بر سهامدار حقیقی پیروز شود و علی رغم میل باطنی این حقوقی بدنام بازار سرمایه صف خرید پدیدار شد.
به نظر می رسد نهادهای ناظر باید خیلی جدی تر در خصوص چنین نمادهایی برخورد قانونی داشته باشند و کمترین کار در این راستا محاکمه حقوقی بدنام این نماد باشد.
به خصوص این که شرکت باما یک شرکت خصوصی است و عملکرد موفقی نیز در حوزه صنایع معدنی داشته است اما این بخشی از کار است و مسوولان مشغول آن از جمله مدیرعامل آن(سید فرهنگ حسینی) که کلاس های آموزشی نیز در بازار سرمایه دارند و برای هنرجویان خود وقت می گذارند، می بایست از قیمت سهم نیز به عنوان یک مسوولیت اجتماعی حمایت کنند.

واقعیت کنونی اعتماد از دست رفته سهامداران حقیقی باما، بدنام شدن وامیر به عنوان حقوقی اصلی کاما و زیان هنگفت سهامدارانی است که دست به انتخاب نمادی زده اند که به لحاظ بنیادی پتانسیل های بسیاری دارد ولی بیش از ۷۰درصد از سرمایه خود را با همراهی باما از دست داده اند.
این وضعیت شاید گویای حال خیلی از نمادهای خوب بازار است اما دولت روحانی و ناظر بورسی که نبودش شاید بهتر از بودنش بود، بدترین عملکرد تاریخ بورس را رقم زدند.
بورس در کف قیمت قرار دارد و هنوز رمقی برای بازگشت قیمت ها وجود ندارد!

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید