- کد مطلب : 31238 |
- تاریخ انتشار : 9 دی, 1396 - 15:15 |
- ارسال با پست الکترونیکی
چگونگی مقابله 3 کلان شهر جهان با آلودگی هوا
به گزارش صنعت نویس، «آلودگیهوا در مرز هشدار» خبری بود که امسال هم مانند قبل بارها به تهرانیها اعلام شد و بعد از آن هر بار مسئولان پایتخت تصمیمات موقتی جدیدی اتخاذ کردند؛ تبدیل محدوده طرح ذوج و فرد به طرح اصلی، اجرای طرح ذوج و فرد از درب منزل و ...
در چند سال گذشته قوانین دائمی مختلف دیگری هم برای کاهش شدت آلودگیهوای تهران تصویب شده است، قوانین مختلفی که آمار نشان میدهد تاثیر زیادی روی کیفیت هوای تهران نداشته، کیفیت هوای تهران وضعیت تقریبا ثابتی دارد و هنوز هم در سال دهها بار خبر «آلودگیهوا در مرز هشدار» شنیده میشود.
البته کیفیتهوای پایتخت پارسال نسبت به سالهای قبل کیفیتی بهتر داشت، اما کیفیت هوای امسال نشان میدهد که شاید علت بهبود هوای پایتخت در سال گذشته دلیلی به جز قوانین اجرایی شده داشته باشد. از ابتدای سال تا الان کیفیت هوای تهران در شرایط ناسالم برای گروههای حساس بوده.
احد وظیفه مدیرکل بخش پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی در این رابطه در مصاحبهای با خبرآنلاین گفت: به طور کلی ۲مولفه روی آلودگیهوا تاثیر میگذارند یکی آلایندههای جوی است و بخش دیگر هم مربوط به شرایط جوی است. بخشی که مربوط به تولید آلایندهها است در ایران تقریبا هر روز ثابت است، پس آنچه آلودگیهوا را تغییر میدهد شرایط جوی است. رفتار ما مثل قبل است شاید بدتر هم شده باشد و مسائل بیشتر به شرایط جوی برمیگردد.
چه چیز وضعیت تولید آلایندهها را تغییر میدهد؟
در واقع شکل شهرها و نحوه زندگی در آن از عوامل ایجاد مولفه اول هستند و به جز ایجاد تغییراتی در آن نمیتوان جلوی آلودگیهوا را گرفت. بر اساس گزارش بخش آسیای جنوبی بانک جهانی، اگر برنامهریزی شهری به شکل درستی انجام شود امکان کاهش میزان آلودگیهوا در بلندمدت وجود دارد.
قوانین وضع شده در چند سال گذشته در پایتخت هم در همین مسیر هستند اما به گفتهی وظیفه از سالهای قبل تهران دارد بزرگتر میشود، طی سالیان گذشته جمعیت شهرنشین افزایش پیدا کرده و باید انتظار چنین شرایطی را داشته باشیم.
اما تهران در مسیر اجرای برنامههایی برای مقابله با آلودگیهوا تنها نیست. لندن، مکزیکوسیتی، لسآنجلس و ... شهرهای بزرگی هستند که هر کدام در مسیر مقابله با آلودگیهوا هستند و در این راه اقدامات موثر زیادی هم انجام دادهاند.
وظیفه در این باره گفت: در لندن در سالهایی در یک روز چندین نفر به علت آلودگیهوا جان خود را از دست دادند چون مصرف عمده سوختشان از ذغال سنگ بود، الان این شهر جزو شهرهای پاک است یا مثلا الان در مکزیکوسیتی شدت آلودگی مثل قبل نیست چون اقداماتی انجام دادند که شرایط را بهتر کردهاند.
فرمول مکزیکوسیتی برای مقابله با آلودگیهوا
دهههای ۸۰ و ۹۰ میلادی شرایط مکزیکوسیتی درست مثل تهران بود، هشدارهای قرمز، اجازه ندادن به خروج افراد از خانه، بحرانهای بهداشتی ناشی از آلودگیهوا و ... همه و همه اتفاقاتی عادی برای شهروندان شهر بودند.
۱۴ سال آلودگیهوا مسئولان مکزیک را مجبور کرد تا برنامههای مختلفی برای مقابله با آلودگیهوا اجرا کنند، در سال ۱۹۸۶ میلادی مسئولان مکزیکو سیتی از اجرای ۲۱ برنامه مختلف برای مقابله با آلودگیهوا خبر دادند. دو سال بعد مسئولان مناطق مختلف این شهر موظف شدند تا برای مقابله با آلودگیهوا برنامهریزی کنند و حمل و نقل عمومی خود را گسترش دهند.
سرانجام در سال ۱۹۸۹ مسئولان این شهر از اجرایی طرح جدیدی خبر دادند؛ خودروها بر اساس آخرین رقم پلاک خود در برخی روزها بین دوشنبه تا جمعه بیرون نیایند. این طرح حجم خودروهای درخیابان را تا یک پنجم کاهش میداد.
دیگر برنامههای این شهر که در دههی ۹۰ میلادی اجرایی شد به این شکل بود:
- بازرسیهای فنی تمامی خودروها و پیگیری مستمر در کنترل کیفیت فنی آنها (بیش از نیمی از خودروها، بیش از ده سال عمر دارند و همچنان تلاشها برای نصب فیلترها ادامه دارد)
- افزایش کیفیت سوخت از طریق کاهش سولفور در گازوئیل و سوخت فسیلی با اختصاص بودجهای بالغ بر ۳/۹ میلیارد دلار
- افزایش استفاده از حمل و نقل عمومی از طریق گسترش خطوط مترو، ایجاد خطوط تندروی اتوبوس ، ایجاد خطوط ریلی و اتوبوسهای دوگانه سوز در نواحی حومه برای حذف تردد هزاران خودروی شخصی، افزایش کیفیت خدمات عمومی در ایستگاهها و پایانهها؛ نتیجه تلاشهای این بخش از سال ۲۰۰۵ تا کنون، حذف ۸۰ هزار تن دی اکسید کربن بوده است.
- تامین وامهای کم بهره برای جایگزین کردن تاکسیها و خودروهای فرسوده
- تامین زیرساختهای مناسب از قبیل تعریض و ارتقای کیفیت راهها برای کاهش ترافیک
- انتقال کارخانهها و پالایشگاهها به نقاط دورتر
به گفتهی محققان شهرسازی دانشگاه هاروارد در این شهر، وضعیت این شهر هنوز در حال تغییر است و هر روز ایستگاههای دوچرخه، اتوبوس و ... مکزیکوسیتی افزوده میشود.
لندن برای دومین بار به جنگ آلودگیهوا میرود
در قرن هجدهم و نوزدهم میلادی، آلودگیهوا به علت استفاده از ذغال سنگ یکی از اصلی مشکلات لندن بود و سرانجام با استفاده از انرژیهای دیگر این مشکل حل شد و حالا چندین سال است که خودروها جای ذغال سنگ را در لندن گرفتهاند و مسئولان این شهر اقدامات مختلفی برای مقابله با آن انجام دادند.
بر اساس یکی از این برنامهها که از فوریه 2003 به اجرا درآمد، افرادی که میخواهند با خودرو وارد مناطق مرکزی لندن شوند باید مبلغی را به عنوان عوارض پرداخت کنند، بررسیها نشان داده که استفاده از این شیوه سبب کاهش چشمگیر حجم ترافیک و افزایش سرعت متوسط خودروها شده است که این افزایش سرعت متوسط به نوبه خود سبب آلودگی کمتر هوا شده.
تعویض وسایل نقلیه آلاینده از جمله اتوبوس با اتوبوسهای با گنجایش بیشتر و آلایندگی کمتر نیز از جمله برنامههای اجرا شده در لندن است. یکی دیگر اقدامات انجام شده در این راستا سیاستهای تشویقی دولت برای خرید و استفاده از خودروهای برقی است.
با این وجود مشکل آلودگیهوا همچنان ادامه دارد و حتی مردم این شهر چند روز پیش در تظاهراتی از مسئولان خود خواستند تا در اقدامی فوری با آلودگیهوا مقابله کنند. البته شهرداری لندن هم برنامههای متفاوتی برای مقابله با آلودگی دارد.
*جریمه سمی بودن
از مهر ماه امسال در لندن خودروهای دودزا در مرکز لندن ۱۰ پوند جریمه میشوند، این جریمه در کنار جریمهای ازدحام ترافیکی در لندن به ۲۱ پوند هم میرسد. گفتنی است شهروندان این شهر میتوانند به صورت آنلاین وضعیت شهر خود را ببینند.
*منطقه فوق کم انتشار
قرار است از اواستط سال ۲۰۱۹ منطقه به نام منطقه فوق کم انتشار در لندن انتخاب شود که خودروها در هر ساعتی و در هر روزی اجازه تردد در آن را نداشته باشند، انتظار میرود اجرای این طرح میزان انتشار اکسیژن را در مرکز لندن ۵۰ درصد، در داخل لندن ۴۰ درصد و در بیرون لندن ۳۰ درصد کاهش دهد.
*اتوبوسهای سبز
شهرداری لندن قصد دارد از سال ۲۰۱۸ با سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیون دلاری در ۱۲ منطقه آلوده ترین مناطق لندن از اتوبوسهای سبز استفاده کند.
*چک کننده خودروهای پاک
لندن و پاریس قصد دارند در پروژهای مشترک قصد دارند نحو چک کردن خودروها را تغییر دهند تا جلوی خودروهای بیشتر دیگری که هوا را آلوده میکنند بگیرند.
*تاکسیهای برقی
از چند روز دیگر میزان انتشار تاکسیهای لندن برای دریافت مجوز باید صفر باشد، این یعنی تنها تاکسیهای برقی اجازه خواهند داشت تا مجوز دریافت کنند.
هزینه صدها میلیون دلاری در لسآنجلس مقابله با آلودگیهوا
به علت موقعیت ویژه جغرافیایی، تعداد بسیار زیاد اتومبیلهای شخصی و تشکیلات صنعتی و بندری در لسآنجلس، این شهر دارای هوایی آلودهاست که گاهی بصورت مهدود و وارونگی هوا بروز میکند.
برنامه لسآنجلس برای مقابله با آلودگیهوا از سال ۲۰۰۶ شروع شده و همچنان ادامه دارد، بر اساس این برنامه قرار شد در کشتیها که یکی از اصلیترین عوامل آلودگیهوا هستند از تجهیزاتی استفاده شود که مصرف اکسید نیتروژن را تا ۸۰ درصد کاهش دهد.
همچنین کامیونها باید برای تردد شرایط خاصی داشته باشند و همچنین کامیونهای تولید شده قبل از سال ۱۹۸۹ اجازده تردد ندارند، از زمان جرای این برنامه تا ۳ سال بعد میزان آلودگی ایجاد شده از کامیونها در لسآنجلس تا ۹۰ درصد کاهش پیدا کرده.
همچنین در برنامه جدیدی به نام کربن زدایی مسئلان این شهر قصد دارند هم با آلودگیهوا مقابله کنند هم با گرمایش جهانی، در این برنامه قرار است ۲۲۰ میلیون دلار هزینه تغییر ناوگان کامیونی و اتوبوسی به ناوگانی سبز شود، ۱۹۰ میلیون دلار هزینه ناوگان باربری شود تا میزان انتشار کاهش پیدا کند، ۸۰۰ میلیون دلار هزینه شارژر خودروهای برقی شود و ...
منبع:خبرآنلاین
آخرین اخبار
- ادعای عجیب درباره سرمایهگذاری سایپا در سوریه
- در کنار کار سختی که دارید محوریت خانواده را حفظ کنید
- باید قدر سرمایه های معنوی شهرستان را دانست
- پیش بینی شرکت مزاری از آینده بازار رمز ارز در سال ۲۰۲۵
- نرخ تورم آبان ماه اعلام شد
- بورس تا پایان سال سوپرایز می شود
- پیشبینی قیمت دلار تا پایان 1403
- گل گهر کارفرمای برتر سلامت محور کشور
- وزیر صمت با لباس گرم در پویش کاهش دو درجه ای سامانه های حرارتی
- تجلیل معاون رییس جمهور از مدیرعامل گل گهر
- پیش بینی همتی از قیمت بیت کوین
- دستاورد موفقیتآمیز گلگهر در کسب و استقرار استاندارد ISO 10015
- عرضه 1 میلیون قطعه سکه در بازار
- شرایط خرید سکه ضرب ۱۴۰۳ از مرکز مبادله اعلام شد
- کسب نشان زرین دوستاره برای گل گهر
- نایب قهرمانی گل گهر در مسابقات آتش نشانی معادن کشور
- دومین نمایشگاه نهضت تولید در معدن،صنایع معدنی کشور
- واحد چهارم گازی شرکت گهر انرژی سیرجان با شبکه سراسری سنکرون شد
- پیشبینی رشد اقتصادی ۳.۷ درصدی ایران
- خودروهای برقی پلیس قابل "هک" نیستند
- میزان قطعی افزایش حقوق سال ۱۴۰۴ اعلام شد
- تولید و بومی سازی شبیه ساز آموزشی اپراتوری بیل مکانیکی
- بزرگداشت مجاهد فی سبیل الله و اقامه نماز جمعه
- توسلي مهر به ايران خودرو مي رود
- پیاده روی خانوادگی به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس
- تزریق ۱۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار از تبصره ۱۸ برای توسعه شرکتهای حمل ونقل ریلی
- اهدای ۴ هزار سری جهیزیه و ۴ هزار بسته لوازم التحریر به افراد نیازمند
- گل گهر می تواند در حوزه علمی معادن کشور پیشرو باشد
- حذف بخشی از یارانه پنهان انرژی با طرح تخصیص بنزین به نفر
- آئین تجلیل از آزادگان سرافراز دفاع مقدس شهرستان سیرجان
- دولت چهاردهم با ناترازی برق روبروست
- واردات موبایل یک میلیون دستگاه کم شد
- ابهامات مصوبه دریافت مابهالتفاوت ارز از واردکنندگان رفع شد
- فروش چارتری پروازهای اربعین ممنوع شد
- افزایش گرمای هوا در ایران ۲ برابر جهان
- ابلاغ آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان
- 10هزار خودرو وارد شد
- به "گالری آفتاب گناوه" اعتماد نکنید
- همه چیز به نفع طلا تمام خواهد شد
- چشمانداز اقتصادی بزرگترین اقتصاد اروپا
- عزاداری متمرکز کارکنان شرکت های منطقه معدنی و صنعتی گل گهر
- کینه شخصی سعید جلیلی با بیژن زنگنه مانع اجرای قرارداد کرسنت شد
- تجمع 15 هزار نفری ملت امام حسینی سیرجان در گهر پارک
- آگهي تمدید مهلت ثبت نام آزمون شناسايي و بکارگیری نیروی قراردادی شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر و شرکت جهان فولاد سیرجان
- کسب تندیس شركت صنعتي برتر سرمايه گذار در انرژي هاي تجديد پذير در سال 1402-1401
- مدیرعامل و مدیران گل گهر رای خود را به صندوق انداختند
- ضربالاجل بورس به شرکتهای ایران خودرو و سایپا
- پلیس راهور: مشکلی با خودروهای وارداتی نداریم
- شما فرماندهان اقتصادی کشور هستید
- کسب نشان پنج ستاره تعالی HSE توسط شرکت معدنی و صنعتی گل گهر
- شرکت گل گهر و دادگستری کل استان کرمان تفاهم نامه همکاری امضا کردند
- سهمخواهي ايران خودرو و سايپا از بازار خودروهاي برقي
- ناگفتههای وزیر راه از سقوط بالگرد رئیسجمهور
- علی باقری سرپرست وزارت خارجه شد
- 5 روز عزای عمومی در کشور
- رهبر انقلاب شهادت رئیس جمهور و هیات همراه را تسلیت گفتند
- هشدار سازمان غذا و دارو درباره یک داروی تقلبی
- فرمان مهم رئیس جمهور درباره واردات چای
- مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا
- چند توصیه درباره امنیت رمز عبور
- تورم ساخت مسکن و سه پیام
- توافق جدید صمت و زرگران
- صعود رمزارزها
- زمان آغاز عملیات اجرایی راه آهن رشت - آستارا
- افزایش جریمه های رانندگی به زودی
- نظر وزیر کشور درباره تقسیم سیستان و بلوچستان
- نظر وزیر کشور درباره تقسیم سیستان و بلوچستان
- فروش خودروهای برقی از فردا
- چقدر وام ودیعه مسکن پرداخت شد؟
- پرداخت مالیات مشاغل در 15 قسط
- اعلام قیمت مصوب لاستیک
- واکنش هند به تهدیدهای آمریکا در مورد توافق چابهار
- زمان بازگشت نیروگاه بوشهر به مدار
- روند نزولی بورس متوقف شد؟
- انقلاب در موتور جستجوی گوگل
- افت حرارت پولی کشور
- سه سناریو درباره آینده واردات خودروهای کارکرده
- شنبه ها تعطیل شد
- برگزاری سومین همایش بزرگ دوقلوها و چندقلوهای سیرجانی
- فروردینماه پر رکورد گلگهر
- جزییات طرح یارانهای دولت برای دهکهای یک تا پنج
- فرش قرمز برای اسکناس درشت؟
- مراسم معارفه مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران برگزار شد
- برگزاری باشکوه شبهای قدر در مسجد گوهرشاد گهرپارک
- درآمد عملیاتی ۶۴هزار میلیارد تومانی گل گهر در سال ۱۴۰۲
- خبر وزیر اقتصاد از واردات ۲۰ هزار خودرو
- سکه به کانال تاریخی ۴۱ میلیون تومان رسید
- خبر مهم برای متقاضیان تسهیلات ودیعه مسکن
- سال پر رکورد گلگهر
- تحقق رشد تولید ١٧/٨ درصدی محصولات کنسانتره و گندلهی شرکت معدنیوصنعتی گلگهر
- آمار عجیب از مصرف بنزین ایرانیها در نوروز
- آمار جدید واردات خودرو اعلام شد
- مشکل اقتصاد ایران، جهالت مدیران رانتی و کوتهبین است
- افتتاح دفتر نمایندگی اداره پست در منطقه گلگهر
- حضور نماینده سیرجان در گل گهر
- پاتک بانک مرکزی به متخلفان ارز مسافرتی
- نتایج تکمیل ظرفیت کنکور اعلام شد
- آغاز ثبتنام ۹ مدل خودروی وارداتی
- پیشبینی بازار سرمایه در سال آینده
- ورود سامانه بارشی جدید به کشور
افزودن نظر جدید