پشت پرده امتناع صرافان از معاملات ارزی

هر چند شش روز از ابلاغ بسته جدید بانک مرکزی گذشته است اما هنوز صرافان تن به عادی‌سازی فضا نداده‌اند و امتناع آنها از خرید و فروش ارز در بازار مشهود است .
پشت پرده امتناع صرافان از معاملات ارزی

به گزارش صنعت نویس، خرید و فروش ارز نداریم، این را حتی کسانی که این اگهی را از پشت شیشه هایشان برداشته اند، به محض ورود مشتری به مغازه هایشان می گویند.

 اگر کسی این روزها بخواهد دلار بخرد یا بفروشد ، با مشکلات فراوانی روبروست، نه صرافی حاضر به خرید است و نه صرافی حاضر به فروش.

 اگر در توضیح چرایی نفروختن می گویند دلار نداریم، اما در توضیح چرایی نخریدن به این استناد می کنند به اینکه دلار قیمت ندارد.

 راسته فردوسی را از بالا به پایین بیایید یا از پایین به بالا بروید فرقی ندارد. صراف ها چندان رغبتی به خرید و فروش ندارند، این بی رغبتی نیز تنها به دلار بر نمی گردد، یورو و پوند و ... را نیز در بر می گیرد .

یکی از صرافان در پاسخ به این سئوال خبرنگار ما در خصوص چرایی امتناع از خرید و فروش گفت: دل شیر می خواهد که وارد معامله ارز شوید . هنوز این بخشنامه ها ابهام زدایی نشده است، می ترسم ارزی بخرم و بفروشم و فردا با استناد به همین بخشنامه ها مجرم شناخته شوم .

 یکی دیگر از فعالان این بازار نیز با تاکید بر اینکه تا اطلاع ثانوی خرید و فروش ارز ندارد، درباره چرایی توقف خرید و فروش گفت: من روز قبل از یک مشتری 2 هزار دلار خریدم اما همان مشتری عصر آمد و دلارش را از من طلب می کرد . می گفت باید دلارهایم را پس بدهی ، طبیعی است حوصله ندارم وارد این شکل سر و کله زدن بشوم .

 هر چند صرافان این روزها را روزهای بیکاری شان توصیف می کنند، اما هنوز وقتی از کنار دلارفروشان دستی و کیفی می گذری، زیر لب واژه "دلار، دلار" یا "یورو ، یورو" را می شنوی . اگر قصد خرید کنید هم باید دو سه پس کوچه ای را همراهشان بروی تا پول را بگیرند و دلار را تحویل دهند .

یکی از صرافان فعال در سبزه میدان نیز در این مورد به خبرنگار ما گفت: ما این روزها قادر به خرید ارز نیستیم از سوی دیگر مردم عادی هنوز نمی توانند ارز بخرند که البته این سیاست درست هم هست .

 به گفته وی قیمت ارز در حال حاضر 10 هزار و 400 تومان است اما فعالان حاشیه خیابان به قیمتی که مشتری می خواهد ارز را می دهند، گاهی کسی حتی 10 هزار و 500 تومان هم حاضر است برای خرید پرداخت کند .

 وی گفت: من معتقدم هنوز وضعیت بازار ارز عادی نیست و صرافان کار چندانی برای خرید و فروش ندارند .

 

چرا ارز نداریم

در عین حال اصغر سمیعی، رییس هیات موسس کانون صرافان در پاسخ به این سئوال که چرا صرافان این روزها ارز خرید و فروش نمی کنند؟ گفت: بالاخره صراف باید چیزی برای فروش داشته باشد، اغلب صرافان در حال حاضر ارزی برای فروش در اختیار ندارند یا به عبارت دیگر نخریده اند.

 وی با اشاره به اینکه وقتی صراف تن به خرید و فروش نمی دهد بدان معناست که قیمت ها واقعی نیست، گفت: وقتی محدوده قیمتی تعیین می شود و بسیاری از مردم عادی و خریداران از بازار خارج هستند، نمی شود بازار را عادی تلقی کرد .

وی در پاسخ به این سئوال که کارکرد بسته جدید ارزی بانک مرکزی برای صرافان چه بود؟ گفت: برای شخص من که سال هاست در این حوزه فعال هستم، این بخشنامه ابهام های فراوانی دارد.از سوی دیگر معاملات در سامانه نیما معاملات کلانی است و اغلب صرافان قادر به ورود به این حجم کلان معاملات نیستند .

 وی در توضیح این مطلب افزود: به عنوان مثال درهم در پارت های 20 تا 50 میلیونی عرضه می شود و پرداخت این مبلغ برای صراف عادی بسیار سنگین است.به گفته وی در شرایط کنونی شاید تنها صرافی های بانک ها و 50 صراف بزرگ کشور قادر به خرید و فروش ارز هستند.

 وی افزود: رقم های خرد هم به صورت حواله ای بین بانک هاست و خرید و فروش آن کارکردی ندارد.

 به گفته وی بازار در ابتدا به بسته جدید ارزی روی خوش نشان داد اما در نهایت ابهامات از یک سو و بالا بودن حجم معاملات در سامانه نیمایی از سوی دیگر سبب شد صرافی ها هنوز وارد عمل نشوند و ابتکار عمل همچنان در دست غیر مجازها و دلالان کنار خیابان باشد.

 او تاکید کرد: در همه کشورهای جهان خرید و فروش ارز دو سو دارد، کسی که ارز می فروشد باید بتواند دوباره آن را بخرد ، رسید فروش ارز در حکم مجوز خرید ارز به همین میزان است اما در شرایط کنونی این وضعیت برقرار نیست و در نتیجه طبیعی است مردم رغبتی برای فروش ارزهایشان نداشته باشند. 

 

منبع:خبرآنلاین

افزودن نظر جدید