جزئیات کامل سوال از رئیس جمهور در مجلس

مجلس از پاسخ های رئیس جمهور قانع نشد

رییس‌جمهور برای پاسخگویی به سوالات پنجگانه نمایندگان مجلس شورای اسلامی صبح روز سه‌شنبه در صحن علنی این نهاد قانونگذاری حاضر شد.
مجلس از پاسخ های رئیس جمهور قانع نشد

به گزارش صنعت نویس،  حسن روحانی در بخش اول سخنان خود به برخی از سوالات پاسخ داد. وی گفت:

*همه باید بهترین کلام، بهترین سخن، نیکو ترین جملات را نسبت به هم به کار ببریم. امیدواریم توصیه هایی که مقام معظم رهبری نسبت به همین جلسه به من فرمودند بتوانم نکات مورد نظر ایشان را دقیقا مراعات کنم.

 

*درآغاز این روز را روز مبارکی برای دموکراسی کشور و مردم سالاری دینی می بینم . هیچ کس فکر نکند که پاسخگو بودن به عنوان یک نقطه ضعف است. به عنوان بالاترین نقطه قوت مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران است که همه مسئولان باید پاسخگو باشند. هر کدام در چارچوب قانون و وظایف خود.

 

*هیچ کس از مردم شریف ایران از دوستان ما در جهان و یا دشمنان ما فکر نکنند امروز آغاز شکافی بین دولت ومجلس است کاملا این تصور اشتباه است .مجلس و دولت هدف بسیار بزرگی را بر دوش دارند و این بار مسئولیت را با همکاری هم باید به مقصد برسانند.

 

*همواره تلاش من بر این بوده که بین دولت ومجلس ارتباط نزدیک و برادرانه باشد و به نظر من این چنین بوده . بسیاری از نمایندگانی که در برابرشان سخن می گویم در انتخابات ۹۶ حضور فعال داشتند در کابینه دولت دوازدهم کمک کردند. در طرح ها و لوایح در کنار هم بودیم. ممکن است گله‌ای از دولت داشته باشید و ما از شما گلایه داشته باشیم اما دوستانه و برادرانه است.

 

*‌سوال نمایندگان که در ۵ بند تدوین شده و بسیاری از سوالات مشابه این سوالات سوالات ملت ایران هم هست. نه تنها یک چهارم نمایندگان امروز مجلس این سوالات را دارند بلکه به اعتقاد من بسیاری از مردم این سوالات را دارند که چرا بیکاری هست؟ وضع بانک این چنین ؟ وضع قاچاق آن چنان؟ رکود و رونق شرایطی را طی می کنند که مورد انتظار مردم نیست و چرا رشد قیمت ارز؟ به هر کوچه و خیابانی بروید سوالات همین است. مردم حق دارند بپرسند. مردمی که در دولت یازدهم در طول چهار سال و ودر ماه های اولیه دولت دوازدهم شاهد تحول مثبت در اقتصاد، فرهنگ و مسائل اجتماعی و امنیت ملی و سیاسی داخلی و خارجی بوده‌اند امروز برای شان این سوال مطرح شده که چه شده است که مردم باید از آینده زندگی خود و کشورشان نگران باشند. این سوال اصلی است.

 

*سوال اصلی این است که چرا در طول ۴ سال و نیم حرکت ما به سرعت رو به جلوبود. در رشد اقتصادی در تعادل قیمت ارز در رونق اقتصادی و .... چیزی مخفی نیست. در این ۷ تا ۸ ماه اخیر ناگهان شرایط نویی آغاز شد.

 

*ممکن است بفرمایید این شرایط نو از ارز و رکود و اشتغال و قاچاق و سیستم بانکی بود . ناگهان تصور مردم از آينده ایران تغییر کرد و این درد بزرگ است. بیکاری و نا به سامانی بانکی و شرایط ارزی مشکل بزرگی است. رونق هم مهم است اما همه این ها در برابر اعتماد و امید مردم ناچیز است.

 

*چرا امیدمردم تغییر کرده و نسبت به آینده ایران دچار تردید شدند و عده ای نسبت به عظمت و قدرت نظام رشد وتوسعه آينده دچار شک شده‌اند؟ این شک را باید درمان کنیم. باید با زبانی درست و صحیح با مردم سخن بگوییم که مردم قانع شوند که مشکلات این چند ماه زودگذر است. کلید مسائل همین است. باید توضیح بدهیم با هدایت رهبری و هماهنگی سه قوه و نیروهای مسلح عبور می کنیم.

 

*‌نخواهیم گذاشت توطئه آمریکا پیروز شود. نمی گذاریم یک مشت ضد ایرانی که امروز در کاخ سفید جمع شدند علیه ما توطئه کنند. امروز کاخ سفید از پایان جلسه امروز اندوه بار خواهد شد. پایان این جلسه بین مجلس و دولت و بین دو قوه و قوه قضاییه و بین سه قوه و نیروهای مسلح و بین همه اینها با رهبری است. نه ترسی داریم از مشکلات و به خوبی عبور می کنیم.

 

*اولین سوال این است در زمینه قاچاق کالا و ارز دولت موفق نبوده است. موضوع قاچاق کالا و ارز در سال ۸۱ مبارزه با آن با فرمان رهبری شروع شد و نمایندگان مجلس در سال ۹۲ قانون مربوطه را نوشتند و ابلاغ کردند. ۶۰۰ میلیارد تومان پول برای سامانه های لازم در زمینه قاچاق کالا و ارز ایجاد کردیم .چرا قاچاق ایجاد می شود. جنس از بیرون می آید وقتی قیمت یارانه ای است و متعادل نیست خود به خود تمایل پیدا می‌کند به خارج برود. هر چه قیمت ارز پایین بیاید واردات قاچاق بیشتر می شود هر چه بالا برود واردات قاچاق کمتر می‌شود و خروجی بیشتر می شود . اساس برای جلوگیری از قاچاق تولید با کیفیت داخلی است.

 

*ما چطور توانستیم از ۲۵میلیارد دلار برسیم به ۱۲ میلیارد دلار در عرض ۴ سال؟ این تحول بزرگ چطور ایجاد شد. ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز فراقوه ای است و نمایندگان مجلس، قوه قضاییه و نیروهای مسلح و ... در آن ستاد حضور دارند. مبارزه با قاچاق تنها کار دستگاه اجرایی نیست. آمار و ارقامی که این ستاد به کمک دانشگاه تهیه کرد می گفت قاچاق کالا و ارز ۲۵میلیارد دلار است تا بالاخره به ۱۲ میلیارد دلار رسید.

 

*درقاچاق خروجی که عمدتا سوخت است و هنوز هم می شود یعین بنزین و گازوییل و نفت کوره دولت با برنامه ریزی که داشت برای کنترل پیمایش خودروها و کنترل های دیگر قاچاق ۸/۷ میلیارد در پایان سال ۹۵ به نیم میلیارد تبدیل شد. البته من این را بگویم در زمینه مبارزه با قاچاق نقش نیروی انتظامی، سربازان گمنام، نیروهای مسلح به ویژه سپاه نقش ارزشمندی است.

 

*از ده ماه پیش در شورای عالی امنیت ملی آب های جنوب را مبارزه با قاچاق را در اختیار سپاه قرار دادیم. در غرب و شرق هم نقاطی در اختیار سپاه است. با کمک همه اینها به نقطه مطلوب می رسیم.

 

*چرا تحریم‌های بانکی باقی مانده است؟ این سوال یکی از نمایندگان است. برجام برای چه بود؟ من از شما سوال می‌کنم ؟ برجام برای این بود که ما به دنیا بگوییم فعالیت صلح آمیز هسته ای که به دروغ گفته اند غیر صلح آمیز است و علیه ما قطعنامه های فراوانی را تصویب کردند و به دنیا گفتند برنامه هسته ای ما خطری برای امنیت جهانی است برجام خواست بگوید برنامه هسته ای ما صلح آمیز است. 

 

*قطعنامه گذشته شورای امنیت سازمان ملل این است که ایران صلح و امنیت را تهدید می کند. بعد از برجام قطعنامه این است که ایران حق دارد فعالیت هسته ای داشته باشد و از دنیا هم می خواهد به ایران کمک کند. این یعنی برجام.

 

*دربرجام دستاوردهایی داشتیم که هیچ وقت از بین نمی رود. تحریم تسلیحاتی کشور را که این تحریم نه ایران حق دارد سلاحی بخرد و بفروشد به ۵ سال تقلیل دادیم و دو سال و نیم دیگر آزادمی شود.

 

*درزمینه های اقتصادی هم برجام گشایش هایی ایجاد کرد. حالا که این شرکت ها در حال رفتن هستند معلوم می شود که آمدند که حالا می روند. اگر بانکی با ما کار نمی کند یعنی یک روز کار می کرده که الان کار نمی کند. برجام بخشی از مشکلا اقتصادی را حل کرده است. برجام تحریم های هسته ای را لغو کرد.

 

*با حدود ۲۸۷ بانک رابطه کارگزاری داریم و هزاران حواله و گشایش اعتباری از طریق بانک های خارجی انجام دادیم.حدود ۷۰ میلیارد دلار پول از طریق سیتیم بانکی تبادل شده است.

 

*۴لایحه تقدیم مجلس کردیم که برای حیثیت ایران و روابط بانکی اساسی است. یکی تصویب شده و سه تای دیگر باقی مانده که از نمایندگان و رئیس مجلس می خواهم این روند را تسریع کنند.شما می‌دانید سرمایه وفاینانس زیادی از کشورهای خارجی گرفتیم و تحریم ها که آغاز شد مشکلاتی هم ایجاد شد که باید از آن عبور کرد.

 

*مساله سوم بیکاری است . در زمینه بیکاری کارنامه ما درخشان است. کمتر در کشور این کارنامه را می یابید. در سال ۸۴ تا ۹۱ اشتغال خالص آنقدر کم بوده که نمی توان گفت. اشتغال خالص ما ۱۰ هزار نفر بوده است. و امروز اشتغال خالص ما در طول ۵ سال گذشته دومیلیون و ۷۰۰ هزار نفر بوده است.این افتخار بزرگی برای کشور است. به آمار مرکز آمار و بانک مرکزی مراجعه کنید.

 

*اشتغال سکون و ارامش سیاسی و امنیت داخلی وخارجی میخواهد اما برای اولین بار در بهار ۹۷ بیش از آن چه که داوطلب کار بودند کار ایجاد کردیم. ما از لحاط بیکاری کارنامه خوبی داریم اما مردم قانع نیستند و هنوز بیکاری فراوانی داریم . بیکاری مزمن چندین سال است که داریم و این حرف درست است. رقم بیکاری ما 12/1 درصد است که رقم بالایی است.

 

*اگر دولت دوازدهم مثل دولت دهم ونهم در اشتغال کار می کرد امروز رقم بیکاری ما ۲۲ درصد بود که هنر دولت یازدهم ودوازدهم است.

 

*اولین دولتی بعد از جنگ بودیم که وقتی روی کار آمدیم  رشد اقتصادی منفی بود.سال ۹۳ رشد مثبت داشتیم . ۹۴ وضعمان خوب نبود چون قیمت نفت کاهش داشت. رشد اقتصادی سال ۹۵ ما ۵/۱۲ درصد بوده که کم نظیر است.

 

*سوال آخر راجع به مساله ارز بود که دو سه جمله توضیح می دهم و آن این است که چرا شرایط ارز این چنین شد.‌آیا عامل اقتصادی بود یا سیاسی یا عامل روانی بود؟ من در نوبت دوم اشاره بیشتری به این سوال می کنم . مسائل اجتماعی و روانی و سیاست خارجی آثار بیشتری نسبت به مسائل اقتصادی داشت.

 

*قبل از تحریم یک جور تصمیم گرفتیم بعد از تحریم یک جور تصمیم گرفتیم که طبیعی است. ۲۰ فروردین که باید نرخ واحدی را اعلام کنیم می‌دانستیم مشکلاتی دارد.

 

*وقتی به مسافر ارز ندهیم از کوچه و پس کوچه ارز می خرد و همین ارز است که روی نرخ ارز تاثیر می‌گذارد. البته سو استفاده‌هایی وجود دارد که ما برای این آنها برنامه‌هایی داریم.

 

 

منبع:خبرآنلاین

افزودن نظر جدید