خودروسازان خواستار ورود به بورس کالا هستند

مدیرعامل بورس کالای ایران با بیان این که عرضه خودرو در بورس کالا اقدامی در جهت امکان تامین مالی برای شرکت های خودروسازی است، گفت: علاوه بر سایپا، خودروسازان دیگر هم تقاضای ورود به بورس کالا را داده اند که تقاضای آنها در حال بررسی است.

به گزارش ایرنا، عرضه خودرو در بورس کالا که برای نخستین بار دیروز (دوشنبه) انجام شد، گامی بزرگ در بازار سرمایه و صنعت خودروسازی کشور به شمار می رود.
عرضه خودرو در بورس کالا، نشان دهنده رشد بازار سرمایه کشور و توانایی آن برای حمایت از صنایع مختلف است، به طوری که از این پس باید شاهد ورود انواع کالا و محصول در بورس کالا باشیم.
صنعت خودروسازی کشور نیز از طریق عرضه خودرو در بورس منتفع خواهد شد؛ همواره یکی از معضلات خودروسازان کشور، کمبود نقدینگی و تلاش برای جذب منابع جدید مالی بوده است. از طریق عرضه خودرو در بورس کالا، راه کاری جدید برای تامین مالی این صنعت فراهم می شود.
در جریان معاملات دیروز بورس کالا، 50 دستگاه خودروی سراتو محصول شرکت سایپا با قیمت پایه 872 میلیون و 604هزار و 446 ریال در بورس کالای ایران عرضه شد که با استقبال خریداران روبرو شد.
پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه به نقل از حامد سلطانی‌نژاد مدیرعامل بورس کالا با تشریح جزئیات این عرضه اعلام کرد: خودروی سراتو که روز گذشته در بورس کالا عرضه شده است، تا یک هفته به خریداران تحویل داده می شود.
به گفته مدیرعامل بورس کالا، زمان تحویل خودروهای مختلفی که در بورس کالا عرضه خواهند شد، متفاوت است؛ زمان تحویل سراتو یک هفته‌ خواهد بود و قیمت پایه آن همان قیمتی است که در بازار وجود دارد.
وی در خصوص کشف قیمت این کالای تازه وارد به بورس کالا نیز اظهار داشت: امکان کشف قیمت سراتو در بورس کالا، بر اساس عرضه و تقاضا به وجود آمده است.
سلطانی‌نژاد عرضه خودرو در بورس کالا را اقدامی در جهت امکان تامین مالی برای شرکت های خودروسازی خواند و ادامه داد: افزون بر این موضوع، این امکان نیز وجود دارد که معاملاتی به صورت سلف و مدت دار در بازار شکل بگیرد.
به گفته وی، عرضه کنندگان متعددی با خرید خودرو وارد بازار می شوند و محصول خریداری شده را در آینده در بازار ثانویه به فروش می رسانند.
مدیرعامل بورس کالا تحویل یک هفته ای را مزیت عمده عرضه سراتو در بورس کالا خواند و خاطرنشان کرد: برای کسانی که در بورس کالا خودرو خریداری می کنند، مزایایی همچون تحویل زودهنگام وجود دارد، برای نمونه، برای خودرویی که دیروز عرضه شد تحویل یک هفته ای و همچنین مزایایی روی کارت طلایی خودرو اعمال می شود.
وی در خصوص تحویل خودرو ابراز داشت: همه افرادی که کد معاملاتی دارند، می توانند به طور مستقیم کالای مورد نظر خود را خریداری و همچنین تعیین کنند که از کدام نمایندگی خودروی خود را تحویل بگیرند.
این مقام مسوول در خصوص تقاضای خودروسازهای دیگر برای حضور در بورس کالا گفت: خودروسازان دیگر هم تقاضای ورود به بورس کالا را داده اند و تقاضای آنها در حال بررسی است.
بر اساس این گزارش، پس از پذیرش سراتو در بورس کالای ایران طی چند ماه گذشته، سرانجام روز دوشنبه 50 دستگاه سراتو روی تابلوی معاملات تالار نقره ای رفت که کل عرضه امروز سایپا با استقبال خریداران مواجه شد تا سراتو نیز در کنار سایر محصولات بورس کالا بر تابلو نقش ببندد.
این خودرو 2000 سی سی آپشنال EFS با رنگ های سفید 20 دستگاه، نقره ای 10 دستگاه، قرمز 10 دستگاه و آبی 10 دستگاه در بورس کالا معامله شد. همچنین مبالغ مربوط به مالیات بر ارزش افزوده، بیمه ، شماره گذاری و خدمات در مجموع به مبلغ 118 میلیون و 305 هزار و 554 ریال مازاد بر قیمت پایه از خریدار دریافت می شود. انتخاب رنگ نیز به دلخواه مشتری بود و عرضه سراتوهای به فروش رفته نیز در 16 خرداد ماه صورت می گیرد.
به گزارش ایرنا، بورس کالای ایران در سال 1395، شاهد معامله 33 میلیون تن انواع کالا به ارزش بیش از 817 هزار میلیارد ریال بود که نسبت به سال 94 رشد 73 درصدی داشته است.
میزان حجم کل معاملات در بازار فیزیکی بورس کالای ایران در این مدت افزون بر 25میلیون و 472 تن کالا بود که به ارزش بیش از 371 هزار میلیارد ریال داد و ستد شد. حجم و ارزش معاملات بازار فیزیکی بورس کالای ایران نیز در مقایسه با سال 94 به ترتیب شاهد افزایش 10 و 25 درصدی بود.

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید