- کد مطلب : 12637 |
- تاریخ انتشار : 28 مهر, 1395 - 16:37 |
- ارسال با پست الکترونیکی
تیم مذاکرهکننده، اهلیت توافق با FATF را نداشت
صنعت نویس: حجت الله عبدالملکی در مورد اجرای FATF و هزینه های ناشی از آن گفت: در شورای امنیت ملی در مورد FATF، بحثی داشتیم در خصوص پذیرفتن اصول آن، که مربوط به ۴۹ توصیه و برنامه اقدام آن می باشد. سوال اینجاست که آیا منافع FATF بر هزینه های آن ترجیح دارد یا خیر؟
وی افزود: تحلیلی که بنده داشتم این است که اصلا منافعی به همراه ندارد و تنها منفعت آن این است که ما یک استاندارد غیر جهانی را گذرانده ایم. برای مثال موسسات مختلفی مانند ایزو و غیره که در جهان وجود دارند بیایند و ما را تایید کنند و در این خصوص بگویند که ریسک این کشور در تعاملات مالی کم است. این ویژگی خوب و مطلوبی است ولی اگر بگویند که در قبال این کار، ۵۰ درصد سهام خود را باید بپردازید این به نفع ما نیست. استانداردی که FATF در عالم واقع ایجاد می کند، اثر محدودی است که داشتن آن با یک هزینه ی منطقی، مطلوب می باشد.
این کارشناس اقتصادی گفت: قبول کردن تعهدات و اجرای برنامه اقدام برای ما سه هزینه ایجاد می کند: هزینه اول در بُعد تبادل اطلاعات است که در برنامه اقدام و در چند توصیهی FATF آمده است که گفته شده باید اطلاعات با مکانسیم خاص داده شود که بخش زیادی از این مکانسیم را در خلال آن مورد بررسی قرار می دهد و در مورد آن صحبت می کند. به عنوان مثال در یک قسمت از آن آمده است این تبادل اطلاعات باید effectively (به طور موثر) انجام شود.
"به طور موثر بودن تبادل اطلاعات"، ممکن است به این صورت مسئله ساز باشد که تبادل اطلاعات را قبول کنیم ولی آنها در تفسیر effectively سخنی بگویند که ما را با مسئله ای جدی رو به رو کند. این مسئله را به این دلیل عنوان کردم چراکه در تعامل با ۱+۵ در سازمان انرژی اتمی، درگیر یک کلمه و آن هم مفهوم "نیاز" بودیم که طرف مقابل مطرح می کرد تفسیر ما از نیاز این است که چون شما سوخت های فسیلی دارید پس نباید غنی سازی داشته باشید و اگر طرف ایرانی این را بیان می کرد که سوخت فسیلی در آینده تمام خواهد شد یا برای موارد دیگر به آن نیاز داریم، پاسخ می دادند که خودمان به شما اورانیوم غنی شده تحویل می دهیم. این مفهوم "نیاز" حدود ۶ سال مسئله ساز بود که در آخر هم ما کوتاه آمدیم.
عبدالملکی در ادامه گفت: تفسیرهایی که طرف مقابل ازeffectively می کند ممکن است اینگونه باشد که بگویند یک نهادی در ایران قرار داده شود. صحبتی که مدیر کل حقوقی بانک مرکزی مطرح کرده بود این است که ما یک سازمانی در کشور نیاز داریم تا تعهدات بین المللی را که داده ایم نظارت کند، این یعنی گل به خودی زدن.
عبدالملکی گفت: این امر نشان می دهد که در ایران تعریفی از effectively را پذیرفته اند که ممکن است منجر به این شود که FATF در داخل ایران مستقر شود و سپس دفتری در ایران راه اندازی کند، سپس نرم افزاری نصب کند و به تبع آن به خیلی از اطلاعات بانکی ما دسترسی پیدا بکند.
وی در ادامه هزینه های برنامه اقدام گفت: هزینه دوم مربوط به قوانین مجازاتی است که باید در درون کشور اصلاح کنیم. در اصول ۴۹ گانه و در «اکشن پلن» راجع به مجازات بازدارنده و موثر مطالبی آمده است. حال اینکه این مجازات بازدارنده چگونه است و چه چیزی می تواند باشد، بسیار مهم است و طرف غربی در این خصوص می تواند پیشروی های زیادی داشته باشد. مثلا یکی از این مجازات ها این خواهد بود که بانک ها برای افراد مشکوک و مظنون که در داخل لیست سیاه هستند حسابی باز نکنند. بنده فکر می کنم در قانون جزای ما، این اتفاق خواهد افتاد که اصلا قانون جزای خود را تغییر دهیم. این تغیر قانون جزا ممکن است که با حقوق جزای اسلامی تطابق نداشته باشد؛ و این مسئله ای جدی است.
عبدالملکی سومین هزینه را پذیرش معاهدات بین المللی مثل پالرمو دانست و گفت: هزینه بالاتر این است که در متن نامه ی آقای جی یون شین رئیس FATF آمده است که همه ی مسائل مربوط به ایران در ارتباط با رژیم مبارزه با تامین مالی تروریسم و پولشویی در این نامه خلاصه نمی شود بلکه باید به بررسی های خود ادامه دهیم. با قبول این جریان به نوعی تعهد می دهیم که فراتر از این مسائل را هم اجرا خواهیم کرد.
وی ادامه داد: اگر کمی دقیق تر به این موضوع نگاه کنیم مشاهده خواهیم کرد که در یک فضای هزینه-فایده، به نظرعاقلانه نمی باشد که این هزینه ها را بپذیریم تا یک استاندارد جهانی را به دست بیاوریم. خروج ما از لیست سیاهFATF به این معنا نیست که تمامی بانک های جهان با ما ارتباط خواهند داشت کما اینکه بودن ما در لسیت سیاه نیز به معنای عدم ارتباط بانک ها با ما نبوده است زیرا از سال ۲۰۰۷ میلادی ایران به عنوان کشوری که ریسک مالی بالایی دارد در لیست سیاه قرار داده شد ولی تا سال ۲۰۱۰ مشکل جدی با نظام بانک جهانی نداشتیم.
این کارشناس اقتصادی افزود: به گفته برخی از دوستان مخالف دولت قبل، آن دولت حدود ۷۰۰ میلیارد دلار نفت به فروش رسانده و واردات انجام داده است. قاعدتا این کار را از طریق شبکه ی بانک رسمی انجام داده است. این امر با وجود اینکه در لیست تحریم FATF قرارداشتیم، انجام شده است.
وی گفت: در بعد حقوقی این مسئله باید این را بگویم که این اتفاقات در چارچوب حقوق بین الملل نیست زیرا FATF یک نهاد بین المللی پذیرفته شده توسط کشورهای جهان نیست و تنها تعدادی کشور در آن عضو شده اند و زیر نظر سازمان ملل نمی باشند.
استاد دانشگاه امام صادق (ع) افزود: تحلیل بنده این است که در دهه های اخیر، آمریکا از ایجاد اجماع های جهانی به نفع جریان هایی که برای خودش می باشد، ناتوان شده است. این یعنی عمق راهبردی آمریکا بسیار محدود و دست آمریکا برای همگان رو شده است لذا نمی تواند موضوعی را در سازمان ملل مصوب کند. اینکه آمریکا و چند کشور با ابزارهای اقتصادی و تهدید برای کشورهای جهان تعیین تکلیف کنند بدعتی شده است تا تصمیم خود را به قاعده ی جهانی تبدیل کنند. این برنامه ای است که آمریکایی ها در دهه های اخیر شروع کرده اند و در ادامه بیشتر هم خواهد شد. به نظر می رسد، تعامل کردن با چنین جریان هایی، مشروعیت بخشیدن به آن می باشد.
وی گفت: در نامه رئیس FATF آمده است که مقامات دولت ایران در بالاترین سطح سیاسی، باید تمام تعهدات مطرح شده در برنامه اقدام را کامل انجام دهند یعنی ادات تاکیدی مثل Fully committed را استفاده کرده اند که نشان می دهد دولت ایران به طور کامل آماده ی همکاری و تعهد می باشد. اصولا ادبیات استفاده شده و شروط آمده در برنامه اقدام، مسیر را برای کاهش هزینه های ایجاد شده برای ما می بندد و مارا در بن بستی قرار می دهد که عملا کاری نمی توانیم انجام دهیم؛ نامه وزیر اقتصاد در این فضا به منزله ی این است که ما آن ادبیات را قبول داریم.
وی گفت: با این جریان مذاکراتی موافق نیستم زیرا این تیم مذاکره کننده دولت، اهلیت چنین مذاکراتی را ندارد. همین تیم مذاکره کننده در برجام خطوط قرمز را نقض و برجام را امضا کرد. شخص وزیر خارجه کشورمان به رهبری فرمودند که ما نتوانستیم برخی از خطوط قرمز را رعایت کنیم. به گفته آقای ولایتی که عضو هیئت نظارت بر برجام می باشند، تیم مذاکره کننده برجام، برخی شروط ۹ گانه که رهبری تعیین کردند را اجرا نکرد.
آخرین اخبار
- نایب قهرمانی گل گهر در مسابقات آتش نشانی معادن کشور
- دومین نمایشگاه نهضت تولید در معدن،صنایع معدنی کشور
- واحد چهارم گازی شرکت گهر انرژی سیرجان با شبکه سراسری سنکرون شد
- پیشبینی رشد اقتصادی ۳.۷ درصدی ایران
- خودروهای برقی پلیس قابل "هک" نیستند
- میزان قطعی افزایش حقوق سال ۱۴۰۴ اعلام شد
- تولید و بومی سازی شبیه ساز آموزشی اپراتوری بیل مکانیکی
- بزرگداشت مجاهد فی سبیل الله و اقامه نماز جمعه
- توسلي مهر به ايران خودرو مي رود
- پیاده روی خانوادگی به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس
- تزریق ۱۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار از تبصره ۱۸ برای توسعه شرکتهای حمل ونقل ریلی
- اهدای ۴ هزار سری جهیزیه و ۴ هزار بسته لوازم التحریر به افراد نیازمند
- گل گهر می تواند در حوزه علمی معادن کشور پیشرو باشد
- حذف بخشی از یارانه پنهان انرژی با طرح تخصیص بنزین به نفر
- آئین تجلیل از آزادگان سرافراز دفاع مقدس شهرستان سیرجان
- دولت چهاردهم با ناترازی برق روبروست
- واردات موبایل یک میلیون دستگاه کم شد
- ابهامات مصوبه دریافت مابهالتفاوت ارز از واردکنندگان رفع شد
- فروش چارتری پروازهای اربعین ممنوع شد
- افزایش گرمای هوا در ایران ۲ برابر جهان
- ابلاغ آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان
- 10هزار خودرو وارد شد
- به "گالری آفتاب گناوه" اعتماد نکنید
- همه چیز به نفع طلا تمام خواهد شد
- چشمانداز اقتصادی بزرگترین اقتصاد اروپا
- عزاداری متمرکز کارکنان شرکت های منطقه معدنی و صنعتی گل گهر
- کینه شخصی سعید جلیلی با بیژن زنگنه مانع اجرای قرارداد کرسنت شد
- تجمع 15 هزار نفری ملت امام حسینی سیرجان در گهر پارک
- آگهي تمدید مهلت ثبت نام آزمون شناسايي و بکارگیری نیروی قراردادی شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر و شرکت جهان فولاد سیرجان
- کسب تندیس شركت صنعتي برتر سرمايه گذار در انرژي هاي تجديد پذير در سال 1402-1401
- مدیرعامل و مدیران گل گهر رای خود را به صندوق انداختند
- ضربالاجل بورس به شرکتهای ایران خودرو و سایپا
- پلیس راهور: مشکلی با خودروهای وارداتی نداریم
- شما فرماندهان اقتصادی کشور هستید
- کسب نشان پنج ستاره تعالی HSE توسط شرکت معدنی و صنعتی گل گهر
- شرکت گل گهر و دادگستری کل استان کرمان تفاهم نامه همکاری امضا کردند
- سهمخواهي ايران خودرو و سايپا از بازار خودروهاي برقي
- ناگفتههای وزیر راه از سقوط بالگرد رئیسجمهور
- علی باقری سرپرست وزارت خارجه شد
- 5 روز عزای عمومی در کشور
- رهبر انقلاب شهادت رئیس جمهور و هیات همراه را تسلیت گفتند
- هشدار سازمان غذا و دارو درباره یک داروی تقلبی
- فرمان مهم رئیس جمهور درباره واردات چای
- مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا
- چند توصیه درباره امنیت رمز عبور
- تورم ساخت مسکن و سه پیام
- توافق جدید صمت و زرگران
- صعود رمزارزها
- زمان آغاز عملیات اجرایی راه آهن رشت - آستارا
- افزایش جریمه های رانندگی به زودی
- نظر وزیر کشور درباره تقسیم سیستان و بلوچستان
- نظر وزیر کشور درباره تقسیم سیستان و بلوچستان
- فروش خودروهای برقی از فردا
- چقدر وام ودیعه مسکن پرداخت شد؟
- پرداخت مالیات مشاغل در 15 قسط
- اعلام قیمت مصوب لاستیک
- واکنش هند به تهدیدهای آمریکا در مورد توافق چابهار
- زمان بازگشت نیروگاه بوشهر به مدار
- روند نزولی بورس متوقف شد؟
- انقلاب در موتور جستجوی گوگل
- افت حرارت پولی کشور
- سه سناریو درباره آینده واردات خودروهای کارکرده
- شنبه ها تعطیل شد
- برگزاری سومین همایش بزرگ دوقلوها و چندقلوهای سیرجانی
- فروردینماه پر رکورد گلگهر
- جزییات طرح یارانهای دولت برای دهکهای یک تا پنج
- فرش قرمز برای اسکناس درشت؟
- مراسم معارفه مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران برگزار شد
- برگزاری باشکوه شبهای قدر در مسجد گوهرشاد گهرپارک
- درآمد عملیاتی ۶۴هزار میلیارد تومانی گل گهر در سال ۱۴۰۲
- خبر وزیر اقتصاد از واردات ۲۰ هزار خودرو
- سکه به کانال تاریخی ۴۱ میلیون تومان رسید
- خبر مهم برای متقاضیان تسهیلات ودیعه مسکن
- سال پر رکورد گلگهر
- تحقق رشد تولید ١٧/٨ درصدی محصولات کنسانتره و گندلهی شرکت معدنیوصنعتی گلگهر
- آمار عجیب از مصرف بنزین ایرانیها در نوروز
- آمار جدید واردات خودرو اعلام شد
- مشکل اقتصاد ایران، جهالت مدیران رانتی و کوتهبین است
- افتتاح دفتر نمایندگی اداره پست در منطقه گلگهر
- حضور نماینده سیرجان در گل گهر
- پاتک بانک مرکزی به متخلفان ارز مسافرتی
- نتایج تکمیل ظرفیت کنکور اعلام شد
- آغاز ثبتنام ۹ مدل خودروی وارداتی
- پیشبینی بازار سرمایه در سال آینده
- ورود سامانه بارشی جدید به کشور
- تعیین نرخ کرایه اتوبوس، تاکسی و مترو برای سال ۱۴۰۳
- پاسخ به 17 پرسش درباره کالابرگ الکترونیکی
- بی محلی خودروسازان به قطعه سازهای داخلی
- پژوپارس به آخر خط رسید
- مجمع عمومی فوقالعاده شرکت گلگهر برگزار شد
- زوایای ناپیدای حراج سکه
- سیف، اقدام بانک مرکزی را پسندید
- سیل در سیستان/عکس
- مسدودی 10 روزه جاده چالوس و آزادراه تهران_شمال
- رتبه ایران در تولید گاز
- واردات خودرو فقط با کارت بازرگانی
- عرضه کنسرو ماهی با ۱۵ درصد تخفیف
- بارش دوباره در کشور
- کارنامه مردود دولت در واردات خودرو
- تداوم افزایش درآمد عملیاتی شرکت معدنیوصنعتی گلگهر
افزودن نظر جدید