با حذف صفر پول، اقتصاد کشور بهبود می‌یابد؟

رییس مجمع متخصصین ایران-مرکز آموزش و پژوهش گیلان با اشاره به اینکه بدون شک در آینده کشور به یک تغییر پولی نیاز دارد، تاکید کرد: موضوع ثبات اقتصادی برای اجرای تغییر پول لازم است.

دکتر محمد رفیعی، رییس مجمع متخصصین ایران-مرکز آموزش و پژوهش گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: از سال ۱۳۰۸ واحد پول ایران به طور رسمی ریال اعلام شد. این واحد پولی از آن زمان تا به حال دستخوش تحولات عمده‌ای شده که تورم را می توان عامل اصلی آن دانست.

وی افزود: با توجه به وجود تورم شدید در سالهای گذشته ارزش ریال در مقابل پول سایر کشورها کاهش قابل ملاحظه ای داشته است.این مهم در خیلی از کشورها نیز به صورت مشابه اتفاق افتاده و عمده کشورها از راهکار حذف صفر برای رفع این مشکل استفاده کرده اند. کشور ترکیه ۲۰ سال قبل 6 صفر از واحد پولی خود حذف کرد و تجربه موفقی در این زمینه به حساب می آید. همچنین آلمان با حذف چهارده صفر از واحد پول ملی خود روبرو بود و با این اقدام موجب تقویت اعتبار واحد پولی خود شد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: معمولاً اقتصادهایی که بعد از دوره‌های بی‌ثباتی و افزایش نرخ تورم موفق به برقراری ثبات اقتصادی و کنترل تورم می شوند اقدام به برداشتن یک یا چند صفر از پول ملی خود می‌کنند. در حال حاضر این شرایط در اقتصاد ایران مهیا است و البته یک نگرانی در این زمینه هم بین سیاست گذاران و مسئولین وجود دارد و آن هم این است که با حذف چند صفر از پول توهم پولی و احساس کمبود و افت درآمد در مردم ایجاد شود که این در مردم و صاحبان درآمد احساس بدی ایجاد می کند.

وی با اشاره به اینکه بدون شک در آینده کشور نیاز به یک تغییر پولی وجود دارد، افزود: ثبات اقتصادی برای اجرای تغییر پول لازم است، به همین لحاظ دولت باید برای اجرای این طرح چند هدف عمده و اجرایی را سرلوحه کار خود قرار دهد. اولاً حجم پول و نقدینگی را در جامعه به نوعی کنترل کند و برای موفقیت کامل در کاهش حجم نقدینگی در داخل کشور اگر تعداد صفرهایی که از پول حذف می شود بیشتر باشد توفیق دولت در انجام این تحقق بیشتر خواهد بود.

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید