استراتژی بانک مرکزی برای کنترل نرخ ارز

اگرچه دلار طی روزهای گذشته روند روبه رشدی را در پیش گرفته و دلالان تا حدودی بازار را فتح کرده‌اند، یک مقام مسئول در بانک مرکزی از افزایش توزیع ارز مداخله‌ای و تشدید نظارت بر صرافی‌ها خبرداد.
استراتژی بانک مرکزی برای کنترل نرخ ارز

به گزارش صنعت نویس، بازار ارز طی روزهای گذشته وضعیت آشفته‌ای را داشته است که البته ولی‌الله سیف، رئیس‌کل بانک مرکزی می‌گوید که نوسانات نرخ طبیعی است؛ اما به هرحال روز گذشته قیمت با بالای ۴۴۰۰ تومان هم رسید و در میانه روز، قیمت ۴۴۲۰ تومانی را هم ثبت کرد، ولی در پایان معاملات به ۴۳۹۰ تومان رسید و روی این نرخ بسته شد.

مسئولان بانک مرکزی وعده داده بودند که قیمت بعد از تعطیلات ژانویه کاهش یابد و بازار روند منطقی خود را در پیش گیرد؛ اما اکنون باز هم افزایش قیمت در بازار به چشم می‌خورد و همین امر منجر به برخی رفتارهای غیرمنطقی از سوی صرافی‌ها شده است. برخی از مردم نیز اسیر هیجانات و وضعیت کنونی بازار ارز قرار گرفته و برای خرید دلار و یورو به عنوان یک سرمایه‌گذاری به بازار مراجعه می‌کنند که همین امر، قیمت را به دلیل افزایش تقاضا بالا برده است.

اما تجربه بلندمدت نشان داده که سرمایه‌گذاری‌های این چنینی نه تنها منجر به سود نشده؛ بلکه ضرر خریداران را هم در پی داشته است؛ چراکه صرافان به همان راحتی که ارز می‌فروشند، در چنین شرایطی ارز نمی‌خرند و همین امر، منجر به ضرر خریداران خرد و آن دسته از افرادی می‌شود که بدون توجه به محاسبات و تحلیل‌های منطقی، ارز را به عنوان یک کالا برای سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کنند.

در این میان، یک مقام مسئول در بانک مرکزی از توزیع ارز مداخله‌ای در بازار برای کاهش قیمت خبر داد و گفت که بانک مرکزی برای کنترل قیمت، ارز با نرخ مناسب را در بازار عرضه می‌کند و طی روزهای گذشته نیز این ارز توزیع شده است.

وی که خواست نامش ذکر نشود، افزود: مجموعه اقداماتی باید صورت گیرد تا بازار ارز به تعادل برسد و قیمت‌ها روند غیرمنطقی به خود نگیرند؛ به همین دلیل علاوه بر تشدید نظارت بر صرافی‌ها، توزیع ارز به صورتی که روند منطقی و طبیعی را بر بازار حاکم کند، صورت می‌گیرد.

در این میان، ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی نیز اول هفته جاری اعلام کرده بود: از سال ۹۲ تاکنون نرخ ریال نسبت به دلار ۳۱ درصد تضعیف شده این در حالی است که تضعیف روبل روسیه در برابر دلار حدود ۷۵ درصد، لیر ترکیه ۹۵ درصد و یورو ۱۲ درصد است.

رئیس کل بانک مرکزی، افزود: این نوسانات ارزهای بین المللی با یکدیگر است که ناشی از متغیرهای اقتصادی در کشورهای مختلف بوده و طبیعی است.

سیف، تصریح کرد: نرخ ارز ثبات نسبی مناسبی در مقایسه با گذشته داشته و بانک مرکزی تلاش می کند این نوسانات را به حداقل برساند.

منبع:مهر

افزودن نظر جدید