آخرین وضعیت تعهدات تامین اجتماعی

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، گفت: در برنامه ششم تسویه تدریجی بدهی‌های دولت به تامین اجتماعی پیش بینی شده و دولت باید سالانه ۱۰ درصد بدهی‌هایش را بپردازد.

به گزارش صنعت نویس، تقی نوربخش در نشست خبری تشریح برنامه های هفته تامین اجتماعی، به مصوبات مجلس درباره تامین اجتماعی در برنامه ششم توسعه اشاره کرد و گفت: مصوب شد که هیچ تعهدی بدون درنظرگرفتن منابع اعتباری لازم برای تامین اجتماعی ایجاد نشود. همچنین پرداخت ۵ هزار میلیارد تومان بدهی دولت در بودجه سال ۹۶ مصوب شد که در حال تدوین آیین نامه مربوط در سازمان برنامه هستیم تا بتدریج مطالبات دولت به ما تسویه شود.

وی ادامه داد: به تعهدات خود در این مدت به طور کامل عمل کردیم و به رغم مضیقه‌هایی که وجود داشت مستمری بیمه شدگان را افزایش دادیم و کف حقوق به یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسید.

نوربخش افزود: تصویب ماده ۹۶ که طبق قانون بر عهده دولت است و معمولا اردیبهشت و خرداد انجام می شود، اما امسال سعی کردیم در اردیبهشت لایحه را از طریق وزارت رفاه به دولت تقدیم کنیم که ابلاغ شد لذا مابه التفاوت افزایش حقوق فروردین در ۳۰ تیرماه پرداخت می شود.

وی با بیان اینکه ۲۵ تیرماه سالروز تصویب قانون تامین اجتماعی در سال ۱۳۵۴ است گفت: امسال چهل و دومین سال تاسیس تامین اجتماعی بر اساس قانون فعلی است.

نوربخش افزود: در هفته تامین اجتماعی امسال ۵۸ پروژه را در ۱۷ استان افتتاح می کنیم که شامل ۵ پروژه بیمه‌ای در شهرهایی از جمله اهواز، سمنان، کردستان و ۵ مرکز درمانی جدید در اصفهان، شهرکرد، تربت حیدریه و اران و بیدگل خواهد بود. علاوه بر این پروژه ستاره خلیج فارس یک و نیم ماه پیش افتتاح شد و هتل همای مشهد که ۱۴ سال بلااستفاده بود در همین هفته بهره برداری می شود.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه شماره اختصاصی snn به هر فرد بیمه شده ایرانی اختصاص خواهد یافت گفت: مرکز ارتباط مردمی سازمان تامین اجتماعی به صورت یکپارچه در همین هفته افتتاح می‌شود و استفاده از نسخه الکترونیکی درمان در استان یزد با مشارکت ۹۰ پزشک در مراکز غیرملکی شروع می‌شود.

نوربخش ادامه داد: یک سوم خدمات درمانی تامین اجتماعی در مراکز ملکی انجام می شود. اکنون دفترچه های کاغذی در مراکز ملکی حذف شده و در حال تعمیم آن به مراکز غیرملکی هستیم.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره بیمه بیکاری و واگذاری این خدمت به دفاتر کاریابی گفت: در واگذاری فعالیت ها، اقدامات موثری انجام دادیم و در این دوره ۳۰ درصد خدمات از طریق کارگزاریها انجام می‌شود. دفاتر کاریابی در حیطه تامین اجتماعی نیست و مربوط به وزارت کار است اما قطعا کمک خواهیم کرد.

نوربخش ادامه داد: بعد از ۱۰ سال در سال ۹۳ تراز صندوق بیمه بیکاری مثبت شد و به دلیل کنترل هایی بوده که طبق قانون انجام دادیم طی سالهای ۹۳ و ۹۴ تراز مثبت بود و در سال ۹۵ سربه سر شد.

تعهدات به کارگران ساختمانی را کاهش نداده‌ایم

نوربخش درباره آخرین روند پوشش بیمه‌ای کارگران ساختمانی و علت ممانعت شعب تامین اجتماعی از بیمه جدید کارگران ساختمانی گفت: بیمه کارگران ساختمانی جزو تعهداتی است که منابع آن تامین نمی شود و برای پوشش آن باید از منابع بیمه‌ای سایر اقشار استفاده کنیم که خود محل اشکال است. در سال گذشته ۶۰۰ میلیارد تومان منابع بیمه کارگران ساختمانی و ۱۶۰۰ میلیارد تومان مصارف آن بود و این به معنای آن است که ۱۰۰۰ میلیارد تومان تعهدات بدون منبع داشتیم اما با اینحال بیمه کارگران ساختمانی را می‌پردازیم.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه این یک چالش جدی است اما تعهدات کارگران ساختمانی را کاهش ندادیم و یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر را پوشش دادیم افزود: در حالی که منابع آن به سازمان وارد نشده است. اخیرا هم ۲۰۰ هزار نفر دیگر را در قالب ثبت نام‌کنندگان سامانه خدمات رفاهی بیمه خواهیم کرد. امیدواریم در جهت اصلاح قانون حرکت کنیم.

نوربخش درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان نیز گفت: معمولا کسی که بازنشسته می‌شود و حداقلی بگیر نیست نسبت به حداقلی بگیران کمتر مشمول افزایش حقوق می‌شود. افزایش بیشتر حقوق حداقلی بگیران، برای نزدیک شدن حداقل و حداکثر حقوق صورت می گیرد اما باعث می‌شود پس از گذشت زمان این فاصله کم شود و نارضایتی غیر حداقلی بگیران را موجب شود.

وی ادامه داد: هرچندسال یکبار افزایشی برای غیرحداقلی بگیران اعمال می شود. معتقدیم باید عدالت نسبی وجود داشته باشد. افزایش حقوق ها به دو ماده ۱۱۱ و ۹۶ برمی‌گردد.

به گفته نوربخش، ماده ۹۶ تاکید دارد که باید متناسب با هزینه های زندگی، حقوق سایر سطوح را افزایش دهیم که امسال برای شاغلان ۱۲ درصد بود اما تامین اجتماعی ۱۲.۵ درصد افزایش داد لذا به تعهدات قانونی عمل کردیم. برای برقراری این توازن و همسان سازی۶۰۰۰ میلیارد اعتبار نیاز است که در برنامه ششم پیش بینی شده و به عنوان مطالبه به حق آن را قبول داریم و اگر منابع تامین شود آن را اجرا خواهیم کرد.

وی درباره آخرین وضعیت پرونده مرتضوی و سایر پرونده های حقوقی سازمان تامین اجتماعی توضیحاتی ارائه کرد و گفت:‌ رای دادگاه بدوی صادر شده اما مجددا تقاضای تجدیدنظر خواهی کردیم که در حال انجام است و هنوز رای نهایی تجدیدنظر صادر نشده است و ما حسب وظیفه قانونی پیگیری می کنیم.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه برای بخشی احکام مربوط به شکایت سازمان در مواردی چون پرونده هتل هما رای صادر شده و اموال به ما برگشته است عنوان کرد: هتل هما به صورت نیمی نقد و نیمی بدهی دولت به سازمان داده شد. در کنار هتل زمینی به ارزش تقریبی ۴۰۰ میلیارد تومان وجود داشت که جزئی از هتل بود و به فردی با مبلغ بسیار کمی فروخته شده بود که به دولت برگردانده شد و دولت مصوبه داد که زمین به تامین اجتماعی واگذار و فروخته شود.

نوربخش ادامه داد: زمینی در اصفهان نیز به ارزش ۲۰۰ میلیارد تومان فروخته شده بود و ۹ میلیارد تومان آن را به سازمان داده بودند که شکایت کردیم و دادگاه بدوی رای داده و اکنون در تجدید نظر است.

وی افزود: پرونده‌های متعدد دیگری درباره اموال سازمان داشتیم که برخی رای گرفته‌اند و برخی در محاکم و در جریان هستند. در مجموع از ۱۰۰۰ میلیارد تومان پرونده های مربوط به اموال سازمان، تا کنون ۶۰۰ میلیارد تومان بازگشته است.

نوربخش درباره بودجه سازمان در سال ۹۶ ، گفت: سال گذشته بودجه ما ۷۲هزار میلیارد تومان بود که ۴۲ هزار میلیارد تومان آن صرف پرداخت مستمری شد. امسال بودجه سازمان ۸۲ هزار میلیارد تومان است. چندین سال است که دچار چالش های اعتباری هستیم اما سعی کردیم به موقع به تعهدات عمل کنیم، حتی مستمری ها را طی چهار سال ۸۱ درصد افزایش دادیم که ۲۵ درصد بالای نرخ تورم بوده است. با این حال باید اصلاحات ساختاری صورت بگیرد، زیرا بیمه‌ها جزء ابرچالش های کشور در سالهای آتی خواهند بود.نوربخش درباره جایگزینی دفترچه های بیمه درمانی با سیمکارت گفت: اکنون از طریق کدملی دریافت خدمات در مراکز ملکی قابل انجام است اما برای سیمکارت با مشکلات حقوقی مواجه شدیم زیرا تنها افراد باید یک کارت داشته باشند که مکاتباتی با ثبت احوال و بانک مرکزی در جریان است تا بتوانیم از یک کارت واحد استفاده کنیم.

وی درباره کسر حق بیمه از اضافه کار کارمندان دولت عنوان کرد: مشکلات حقوقی بین سازمان مدیریت و معاونت حقوقی دولت و مجلس وجود داشت اما خوشبختانه همگرایی در تفسیر این قانون ایجاد و منجر به صدور بخشنامه‌ای در این خصوص شد که آن را ابلاغ کردیم. اگر شعبه ای این مورد را اجرا نمی کند به ما گزارش دهید.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره سوددهی و فعالیت شرکت رایتل گفت: بخشی از پرداخت مطالبات تا سال۹۱ دولت به تأمین اجتماعی از طریق واگذاری بنگاهها انجام می‌شد؛ رایتل یکی از این بنگاههاست که سودده هم نبود و به تامین اجتماعی واگذار شد، اما خوشبختانه با اقدامات مدیریتی تلکام از وضعیت گذشته اش خارج شده و شرکتی است که با پشتوانه تامین اجتماعی بزرگترین دستگاه تلکام در آینده نزدیک خواهد شد.

وی درباره میزان بدهی دولت به تأمین اجتماعی نیز گفت: بدهی دولت به تأمین اجتماعی در سال۸۴، ۴۲۰۰ میلیارد تومان بود که در انتهای دولت دهم به ۶۰ هزار میلیارد تومان رسید و ۱۴.۵ برابر رشد کرد و علت آن ایجاد تعهدات بدون منبع بود که سال به سال افزایش پیدا کرد که تا پایان سال ۹۳، ۸۰ هزار میلیارد تومان شد و هر سال ۲۰ هزار میلیارد تومان به آن افزوده می‌شود. در سال ۹۵ دولت ۹۲۰۰ میلیارد تومان به سازمان پرداخت کرد. خوشبختانه در برنامه ششم تسویه تدریجی بدهی‌ها پیش بینی شده است و دولت باید سالانه ۱۰ درصد بدهی‌هایش را بپردازد.

نوربخش درباره بیمه کارگران معدن یورت که برای برخی از آنها بیمه غیرمرتبط چون آرایشگری رد می‌شده است عنوان کرد: متاسفانه نقیصه عدم درج عنوان شغلی در لیست کارفرمایان از سال های گذشته وجود داشته است. ما از روز اول ملزم کردیم که کارفرمایان عناوین شغلی را درج کنند. بازرسی دیجیتال را هم راه انداخته‌ایم و نظارت می کنیم تا چنین مشکلاتی رخ ندهد.

منبع:مهر

افزودن نظر جدید