آخرین آمار جان‌باختگان و مجروحان زلزله‌ کرمانشاه

زلزله ۷.۳ ریشتری یکشنبه شب تاکنون منجر به ۴۳۰ کشته و حدود ۷۷۰۰ مصدوم شده است. همچنین گزارش شده که ۳ نفر در صحنه براثر زلزله جان باخته اند. دیروز گزارش از تلفات در شهر صحنه منتشر نشده بود.
آخرین آمار جان‌باختگان و مجروحان زلزله‌ کرمانشاه

به گزارش صنعت نویس؛ پزشکی قانونی کرمانشاه آخرین آمار جان‌باختگان زلزله این استان را ۴۳۰ نفر اعلام کرد. تعداد افراد متوفی در شهرهای مختلف به شرح زیر است:

سرپل ذهاب: ۳۱۷
اسلام آباد غرب: ۲۳
کرند: ۱۴
قصر شیرین: ۲۸
جوانرود: ۳
ثلاث: ۱۵
معاینه شده توسط پزشکی قانونی کرمانشاه: ۲۷
صحنه: ۳

اجساد شهرستان صحنه نیز به آمار تلفات اضافه شده است. همچنین تعداد جان باختگان شهر کرمانشاه، تنها یک نفر بوده است و سایر جان باختگانی که به عنوان معاینه شده در کرمانشاه اعلام می شوند از شهر ازگله و سرپل ذهاب به کرمانشاه منتقل شده اند.

افزایش شمار مصدومان زلزله غرب کشور به 7460 تن

معاون درمان وزیر بهداشت با بیان اینکه تعداد مصدومین حادثه در حال حاضر به 7460 نفر رسیده است، گفت: خوشختانه شرایط اسکان برای همراهان مصدومین منتقل شده به تهران و البرز فراهم شده است.

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان وزارت بهداشت، قاسم جان بابایی با بیان اینکه تعداد مصدومین حادثه در حال حاضر به 7460 نفر رسیده است، گفت: با همت و تلاش کادر درمان تاکنون 4313 نفر به صورت سرپایی درمان شده‌اند. خوشبختانه 720 نفر از مصدومین زلزله غرب کشور با حال مساعد مرخص شده‌اند و 960 مصدوم در حال حاضر بستری هستند.

وی افزود: 206 تن از مصدومین توسط بالگرد و با همراهی کادر مجرب پزشکی و پرستاری به کرمانشاه و 231 مصدوم به تهران و البرز منتقل شده‌اند. همچنین 62 مصدوم نیز برای دریافت خدمات پزشکی به همدان انتقال یافته‌اند.

معاون درمان وزیر بهداشت با بیان اینکه دارو، تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی به منطقه زلزله‌زده ارسال شده است، گفت: بیش از 300 نفر کادر پزشکی اعم از تکنسین، پزشک متخصص، جراح و پرستار به محل وقوع زلزله اعزام شده‌اند و ارائه خدمات درمانی در مراکز درمانی و بیمارستان‌های صحرایی دایر شده و ارائه خدمت در منطقه با جدیت تمام ادامه دارد.

جان‌بابایی با بیان اینکه شرایط اسکان برای همراهان مصدومین منتقل شده به تهران و البرز فراهم شده است، گفت: امیدواریم خدمتی شایسته و درخور هموطنان به آنها ارائه شود. خوشبختانه در حال حاضر مشکلی از حیث دارو، تجهیزات پزشکی و نیروی انسانی در منطقه وجود ندارد.

کنترل بیماری‌های عفونی؛ گام بعدی وزارت بهداشت

معاون عملیات سازمان اورژانس کشور از اتمام انتقال مصدومان زلزله غرب کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر اولویت وزارت بهداشت کنترل بیماری‌های عفونی و کنترل بهداشت روان و عوارض ناشی از حادثه است.

محمد نوری، در گفتگو با شبکه خبر گفت: همه مصدومان توسط اورژانس و سازمان‌های همکار بویژه نیروهای مسلح به صورت هوایی و با استفاده از بالگردها منتقل شده‌اند. همچنین هواپیماهای سپاه و ارتش، بیماران را از محل حادثه به البرز و تهران و همدان منتقل کردند.

وی گفت: سعی کردیم بیشتر زلزله‌زدگان در شهر خودشان درمان شوند، براین اساس ۹۵۸ از زلزله‌زدگان در کرمانشاه بستری شدند و ۱۶۸ مصدوم به تهران، ۶۳ نفر به البرز و ۶۲ نفر نیز به همدان منتقل شدند و در حال حاضر هیچ مصدومی در خارج از وضعیت بستری نیست و انتقال مصدومان به پایان رسیده مگر اینکه مصدوم جدیدی از سوی هلال‌احمر شناسایی شود.

معاون عملیات سازمان اورژانس کشور گفت: در بحران‌ها همه ارگان‌ها و دستگاه‌ها دست به دست هم داده و ارائه خدمت می‌کنند، ما از بیمارستان‌های شهرها و استان‌های مختلف درخواست‌های زیادی داشتیم و حتی انجمن‌های علمی پزشکی هم برای ارائه کمک با ما تماس می‌گرفتند. همچنین آمبولانس‌هایی که برای پوشش مراسم اربعین اعزام شده بودند پس از این حادثه بازگشته‌اند و ۲۰۰ نفر از پزشکان و پرستاران نیز به محل حادثه آمدند.

نوری از ایجاد ۲۴۰ تخت بیمارستان صحرایی برای خدمت‌رسانی به آسیب‌دیدگان زلزله کرمانشاه خبر داد و گفت: ۳۰ تخت بیمارستانی در سر پل ذهاب و ۵۰ تخت بیمارستانی در ثلاث باباجانی و اسلامات ایجاد شد و در سایر بخش‌ها هم این بیمارستان‌ها برپا شدند.

معاون عملیات سازمان اورژانس کشور گفت: در حال حاضر انتقال مصدومان به پایان رسیده است، بنابراین اولویت وزارت بهداشت کنترل بیماری‌های عفونی، کنترل بهداشت روان و عوارض ناشی از حادثه است. همچنین از امروز به بعد بحث درمان‌های تخصصی و ارائه درمان‌های سطح چهارم که بازتوانی مربوطه است را انجام می‌دهیم.

نصف سهم امام برای آسیب دیدگان زلزله

دفتر آیت‌الله سیستانی ضمن ابراز همدردی با زلزله‌زدگان غرب ایران اجازه استفاده از نصف سهم امام را برای تامین نیازهای ضروری آسیب دیدگان این زلزله اعلام کرد.

جمعی از مقلدین آیت‌الله سیستانی در ایران از دفتر این مرجع شیعیان درباره اجازه برای کمک به آسیب دیدگان زلزله اخیر غرب کشور از سهم مبارک امام (ع) استفتاء کردند که دفتر آیت‌الله سیستانی در پاسخ اعلام کرد: «معظم له ضمن ابراز همدردی با خانواده‌های داغدار و آسیب دیدگان این حادثه غم انگیز و دعا جهت شفای عاجل مصدومان اجازه فرمودند مقلدانشان از نصف سهم مبارک امام ارواحنا فداه در تامین نیازهای ضروری آسیب دیدگان صرف کنند.»

مقصرین در ساخت بناهای ناایمن درمانی به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند

وزیر بهداشت ضمن بازدید از بیمارستان طالقانی کرمانشاه و عیادت از مصدومان این بیمارستان با اشاره به این که خوشبختانه وضعیت درمانی مصدومین زلزله خوب و مناسب است، افزود: طبیعی است که پذیرش ۶۰۰ مصدوم در ساعات اولیه حادثه، با مشکلاتی همراه باشد ولی در کمتر از ۲۴ ساعت بالغ بر ۳۰۰ عمل جراحی در این بیمارستان انجام شده است و تعدادی از مصدومان نیز اعزام شدند.

به گزارش وبدا، دکتر سیدحسن هاشمی با تاکید بر اینکه در حال حاضر وضعیت با ثباتی داریم و شرایط عادی است، افزود: این ثبات را مرهون تلاش ۲۴ ساعته پرسنل عزیز بیمارستان، همکارانی که از سایر دانشگاه ها آمدند و افرادی که به صورت خودجوش کمک کردند، هستیم.

وزیر بهداشت از رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، روسای بیمارستان‌ها، پرسنل درمانی، اعضای هیات علمی و همه کسانی که از ساعات اولیه این حادثه کمک کردند، تشکر کرد.

هاشمی در ادامه به خدمات بی‌نظیر اورژانس کشور در این حادثه اشاره کرد و گفت: اورژانس یکی از دستگاه‌هایی است که خدمات قابل قبولی را در این حادثه ارائه کرده است و مورد تایید نمایندگان مردم و مدیران استانی است.

وی با اشاره به این که کار ما هنوز ادامه دارد، افزود: مدیران از تهران به صورت دوره‌ای برای کمک به عزیزان حادثه دیده، بیمارانی که نیازمند جراحی هستند به منطقه اعزام می‌شوند و مشکلات درمانی و روانی را نیز رسیدگی خواهند کرد.

وزیر بهداشت با بیان این که وضعیت کاملا عادی است و نیازی به حضور همکاران دیگر استان‌ها در اینجا نیست، افزود: هرکس در استان خود به کارها و وظایفش عمل کند.

هاشمی با اشاره به اینکه خوشبختانه از نظر تامین خون، دارو و تجهیزات، نیازی نداریم و البته کمک رسانی باید ادامه داشته باشد، گفت: متاسفانه بعضی از بیمارستان‌ها در منطقه آسیب دیده‌اند که از رییس دانشگاه و ستاد وزارت بهداشت درخواست کرده‌ایم که موضوع را بررسی کنند که اگر سازه آسیب ندیده است حتما در اولین فرصت ساختمان را به حالت عادی بازگردانده و به فعالیت خود ادامه دهند.

وزیر بهداشت گفت: متاسفانه بعضی از بیمارستان‌هایی که عمر سازه آنها به کمتر از ۳ سال می‌رسد، با این زلزله آسیب دیده است و این در حالی است که برخی از ساختمان‌ها با عمر ۵۰ سال آسیب کمتری دیده‌اند و باید دید آیا در ساخت این ساختمان‌ها تقلبی شده است و لذا از دستگاه قضایی درخواست دارم که از روش‌های قانونی با مجریان، پیمانکاران و یا ناظران این ساختمان‌ها برخورد شود و ما مقصران در ساخت بناهای ناایمن درمانی را به دستگاه قضایی معرفی می‌کنیم.

هاشمی یاد آور شد: مجموعه ما باید در سخت‌ترین شرایط خدمت رسانی کند و اگر از مدار خدمت خارج شود، هر آسیبی که به مردم برسد تبعا مسئولیتش با کسانی است که کارشان را درست انجام نداده اند.

وزیر بهداشت ضمن قدردانی از ارتش، سپاه، بسیج و همه ارگان‌هایی که در این حادثه به وزارت بهداشت کمک کردند، افزود: از هوانیروز تشکر ویژه دارم که واقعا روز گذشته بی‌نظیر عمل کرد و هر ۵ دقیقه یک پرواز برای انتقال مجروحین انجام داد.

وی همچنین از ارگان‌هایی که در برپایی بیمارستان‌های صحرایی کمک کردند، تشکر کرد.

وزیر بهداشت در پایان ضمن دعا برای شفای کامل مصدومان این حادثه دردناک، از خداوند متعال برای بازماندگان این حادثه صبر و آرامش مسئلت کرد.

حضور سگ‌های تجسس پلیس در مناطق زلزله زده

ایسنا نوشت: سگ‌های تجسس پلیس مبارزه با مواد مخدر که قابلیت کشف انسان‌های زنده و همچنین اجساد را دارند در مناطق زلزله زده حضور داشته و ماموران پلیس با این سگ‌ها اقدام به جستجو در این مناطق کردند.

این سگ‌ها در حادثه پلاسکو نیز حضور داشتند و اجساد تعداد زیادی از شهدا و جان باختگان این حادثه توسط آنها کشف شد.

پایان آواربرداری سبک در مناطق زلزله زده کرمانشاه

شاهین فتحی معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر درباره آخرین وضعیت امدادرسانی و اسکان زلزله‌زدگان کرمانشاه به شبکه خبر گفت: از صبح دیروز 10 فروند بالگرد هلال‌احمر در عملیات انتقال مصدومان از مناطق آسیب زده به بیمارستان‌ها وارد عمل شدند و 162 مصدوم را منتقل کردند. همچنین این بالگردها پشتیبانی عملیات را برعهده دارند.

وی با بیان اینکه خوشبختانه این توان همچنان ادامه دارد، افزود: دو نکته مهم در این حادثه وسعت منطقه آسیب دیده و برودت هواست که ما هم این دو نکته را در شب گذشته با همه وجود حس کردیم و برهمین اساس سعی کردیم توانمان را افزایش دهیم. در امدادرسانی به زلزله‌زدگان غرب کشور، 16 استان همجوار در فرآیند عملیات مداخله کردند و تیم‌های واکنش سریع، اسکان اضطراری و حتی تیم‌های درمان اضطراری هلال‌احمر را در منطقه فعال کردیم.

معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه در حوزه اسکان و تغذیه اضطراری ابتدا سعی کردیم با ایجاد سرپناه نیاز آسب‌دیدگان را رفع کنیم گفت: در این زمینه بالغ بر 10 هزار تخته چادر، 20 هزار تخته پتو و 185 هزار کنسروجات توزیع شد اما با توجه به وسعت منطقه حادثه و گسترده بودن جمعیت ساکن منطقه و جمعیت تحت تاثیر که شامل 526 روستا و 8 شهر است، نیاز بیشتری احساس شد. البته برای 70 هزار نفر تسهیلات اسکان و تغذیه اضطراری فراهم شد که بخشی از آن به دست ما رسیده بود و بخشی هم در شب گذشته به دستمان رسید.

فتحی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم 30 هزار تخته چادر دیگر را هم فراهم کنیم تصریح کرد: وسعت منطقه بسیار زیاد است و نیروهای عملیاتی هم نیاز به کمک دارند تا بتوانند فرآیند اسکان و تغذیه را با سرعت بیشتری پیش ببرند.

وی در پاسخ به برخی شایعات مبنی بر عدم امدادرسانی به برخی مناطق روستایی زلزله زده گفت: بارها اعلام کرده‌ایم که مردم به شایعات توجه نکنند و اطلاعات را از مبادی رسمی دریافت کنند. در عین حال در این باره نمی‌توان گفت که مطمئنا به صددرصد مناطق زلزله زده امدادرسانی شده است. به عنوان مثال روز گذشته به ما اعلام کردند که روستایی امدادرسانی نشده و ما دو بار بالگردهایمان را به آنجا اعزام کردیم و تک تک روستاها را پیگیری کردیم اما اگر منطقه‌ای وجود دارد که احیانا امدادرسانی نشده تلفن 112 را برای اعلام این مسائل قرار داده‌ایم.

معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه آواربرداری سبک برای دسترسی به مصدومان در حوزه هلال‌احمر تقریبا تمام شده است، افزود: در حال حاضر تمام تلاش هلال‌احمر برای اسکان و تغذیه زلزله‌زدگان است و آواربرداری سنگین نیز از سوی دستگاه‌های دیگر در حال انجام است. در حال حاضر تلاش ما این است که تا امروز بعدازظهر فرآیند اسکان را کامل کنیم.

فتحی درباره کمک‌های مردمی برای زلزله‌زدگان غرب کشور گفت: از زمان وقوع حادثه کمک‌های مردم را از سراسر کشور داشتیم. همچنین سازمان هلال‌احمر شماره حسابی را برای کمک‌های نقدی مردم اعلام کرده و سایر اقلام امدادی مانند پتو، کنسرو و... را نیز دریافت کردیم. البته از مردم خواهش می‌کنم که در کمک‌هایشان شأن آسیب‌دیدگان رعایت شود و اقلام نو در اختیار جمعیت قرار دهند.

سپاه بزرگترین بیمارستان صحرایی ایران را به کرمانشاه منتقل کرد

تسنیم نوشت: سپاه پاسداران، تجهیزات برپایی بزرگترین بیمارستان صحرایی کشور را به کرمانشاه منتقل کرد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ادامه کمک رسانی فوری به زلزله‌زدگان کرمانشاه، تجهیزات برپایی بزرگترین بیمارستان صحرایی کشور را به همت بسیج جامعه پزشکی سپاه صاحب الزمان(عج) استان اصفهان، به کرمانشاه منتقل کرد.

این بیمارستان صحرایی، پرتابل و قابل انتقال است و شامل چادر و کانکس بوده و از اتاق عمل، امکانات بستری سرپایی و جراحی، زنان و زایمان، داروخانه و آزمایشگاه رادیولوژی، حتی دندانپزشکی و آشپزخانه برخوردار است.

برپایی دومین بیمارستان صحرایی ارتش تاظهر امروز در سرپل‌ذهاب

رئیس اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش از برپای یک بیمارستان صحرایی ۶۰ تخت خوابی نیروی زمینی ارتش تا ظهر امروز در سرپل ذهاب خبر داد

امیر سرتیپ شهنام بابلی درباره اقدامات اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش گفت: نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و اداره بهداشت و درمان از ساعت ۲ بامداد روز دوشنبه دو اکیپ درمانی خود را به سرپل ذهاب اعزام کرده و بیمارستانی صحرایی را در این منطقه ایجاد کرده است.

رئیس اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه سه عمل جراحی از دیروز تاکنون انجام شده و هم‌اینک نیز یک نفر در اتاق عمل جراحی است، تصریح کرد: اتاق عمل سیار بیمارستان صحرایی ارتش در سرپل ذهاب برای جراحی‌های ضروری و حیاتی است.

بابلی از برپایی یک بیمارستان صحرایی ۶۰ تخت خوابی نیروی زمینی ارتش تا ظهر امروز در سرپل ذهاب خبر داد و خاطرنشان کرد: بین همه مشکلات، ناراحتی‌ها و تالم‌ها یک نوزاد دختر روز گذشته در بیمارستان صحرایی ارتش سرپل ذهاب به دنیا آمد که وقتی من با مادر این نوزاد صحبت می‌کرد، گفت اسمش را زهرا می‌گذراند.

منبع:خبرآنلاین

افزودن نظر جدید