پدران سوئدی چطور بچه‌ داری می‌کنند؟

جوهان باومن، یک عکاس سوئدی است که در پروژه‌ای با عنوان «پدران سوئدی» بر نقش پدران در زندگی فرزندانشان تاکید کرده است.

در کنار مرخصی زایمان که در کشورهای مختلف برای مادران در نظر گرفته می‌شود، بعضی از کشورها با تاکید بر نقش مردان در پذیرش مسئولیت برای تربیت و نگهداری از فرزندان، «مرخصی پدرانه» را هم در نظر گرفته‌اند. با این حال، به دلیل مسائلی مانند کلیشه‌های جنسیتی یا باورهای سنتی، هنوز برای عده زیادی از مردان پذیرش این نقش‌ها سخت است.

این موضوع،‌ شامل کشورهای اروپایی هم می‌شود و با این که تعداد مردانی که از مرخصی پدرانه برای نگهداری فرزندان استفاده می‌کنند در حال افزایش است، اما هنوز بسیاری از آنها تمایلی به پذیرش این مرخصی ندارند.

همین موضوع، سوژه‌ای برای جوهان باومن، هنرمند عکاس سوئدی شده تا در پروژه «پدران سوئدی»، لحظه‌های پدران و فرزندانشان را در کنار هم ثبت کند و به دیگران نشان دهد که این تصاویر عجیب و غریب نیستند و حتی در موارد زیادی دلنشین و خاطره‌سازند.

سوئد، از کشورهایی است که بیشترین مرخصی پدران هنگام به دنیا آمدن فرزند را دارد. مرخصی فرزنددار شدن در این کشور به گونه‌ای است که به پدر و مادر اجازه می‌دهد 480 روز بعد از به دنیا آمدن فرزندشان از مرخصی استفاده کنند و کنار او باشند، در حالی که از کمک هزینه دولت هم بهره‌مند هستند. نود روز از مجموع این میزان مرخصی به پدر یا مادر اختصاص داده شده است.

اختصاص این میزان مرخصی، تلاشی است که برای برابری جنسی در این کشور انجام می‌شود و برای تشویق پدران و مادران به استفاده برابر از آن در نگهداری فرزند، «پاداش برابری» در نظر گرفته شده که بر اساس آن، هرچه روزهای بیشتری به صورت مساوی بین والدین تقسیم شده باشد، هزینه بیشتری دریافت خواهند کرد.

با وجود امتیازاتی که برای استفاده از مرخصی برابر مردان و زنان در نظر گرفته شده، تنها بخشی از مردان سوئدی از تمام مرخصی پدرانه‌شان استفاده می‌کنند به طوری که تنها چهارده درصد از والدین از مرخصی فرزنددار شدن به طور مساوی استفاده می‌کنند. با این حال، پدرانی که به این چهارده درصد تعلق دارند، حداقل شش ماه را برای بودن در خانه بودن کنار فرزندشان انتخاب می‌کنند.

باومن درباره پروژه «پدران سوئدی» توضیح داده است: در این پروژه، تلاش کرده‌ام نشان دهم مردانی که بر خلاف درصد بیشتری از پدران، به طور مساوی از مرخصی فرزنددار شدن استفاده می‌کنند، ، چرا و چطور در خانه کنار فرزندشان می‌مانند، این موضوع چه تاثیری بر ارتباط بین آنها و فرزندان و همینطور شریک زندگی‌شان می‌گذارد و آنها را با چه دنیایی آشنا می‌کند.

این هنرمند توضیح می‌دهد: درواقع در این پروژه، دو هدف را دنبال کرده‌ام؛ هدف اول نشان دادن تاثیر مرخصی پدران در کشور سوئد بود و دیگری این که این عکس‌ها بر سایر پدران که در کشورهای مختلف از این امتیاز استفاده نمی‌کنند تاثیر بگذارد تا از مزایای فرصتی که برای بودن با فرزندشان در اختیارشان گذاشته شده، استفاده کنند.

باومن به همین منظور تصمیم دارد نمایشگاه‌هایی را در مناطق مختلف دنیا برگزار کند. تاکنون این عکس‌ها در گالری‌ها و حتی فضای شهری بعضی کشورها به نمایش درآمده و قرار است این کار ادامه داشته باشد تا دیدن چنین تصاویری هم بر حس و حال پدرانه و هم بر نقش‌پذیری مردان در تربیت فرزندان تاکید داشته باشد.

خبرآنلاین

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید