به گفته ندیمی، دولت پذیرفته سازمانی تحت عنوان «جهاد سازندگی» تشکیل شود، اما با ایجاد وزارتخانه برای این موضوع مخالف است. با این حال، نمایندگان بیتوجه به این مخالفت در کمیسیون تلفیق دولت را مکلف کردهاند در سال اول برنامه مقدمات احیای این وزارتخانه را فراهم کنند و در سال دوم این وزارتخانه تشکیل شود.
به گزارش اقتصادنیوز این پیشنهاد نمایندگان اما بر خلاف روح برنامه پنجم توسعه به نظر میرسد. برنامه پنجم توسعه دولت را مکلف کرده بود در راستای کوچکسازی بدنه خود، تعداد وزارتخانهها را کاهش دهد. همین امر سبب شد از سال 90 طرح کاهش تعداد وزارتخانهها از 21 به 17 کلید بخورد. بعد از آن در فواصل زمانی مختلف وزارت راه و شهرسازی با مسکن، وزارت کار با وزارت تعاون و رفاه، و همچنین وزارت صنعت و معدن با وزارت بازرگانی ادغام شدند و تعداد وزارتخانهها به 17 عدد رسید. اما مدتی بعد وزارت ورزش و جوانان ایجاد شد و تعداد وزارتخانهها دوباره به 18 عدد رسید؛ آن هم بر خلاف مصوبه برنامه پنجم. سال گذشته اما زمزمههایی در خصوص انشقاق وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان شد که اقدامی در راستای آن انجام نشد.
اما اکنون در برنامه ششم توسعه مساله جدایی وزارت جهاد سازندگی از کشاورزی عنوان شده است. آن هم در حالی که 16 سال از ادغام آن دو وزارتخانه میگذرد. سال 79 بود که مساله ادغام این دو وزارتخانه به تصویب مجلس رسید و اجرایی شد. البته بعد از آن برخی از مخالفان، این ادغام را تصمیم سیاسی عنوان کرده و آن را تلاش دولت اصلاحات برای از بین بردن بحث جهاد سازندگی دانسته بودند.
حالا هنوز مشخص نیست که این ایده در صحن مجلس نیز طرفدار دارد یا خیر، با این حال به نظر میرسد دولتمردان با پروژه احیای وزارت جهاد سازندگی چندان موافق نباشند.
نماد مشهور جهاد سازندگی سالها بر پشت اسکناس 20 تومانی با نقش بسته بود.
نماد مشهور جهاد سازندگی سالها بر پشت اسکناس 20 تومانی با نقش بسته بود.