سعید لیلاز گفت: همه میدانند که صنعت دخانیات تا چه اندازه می تواند برای کشور سودآوری داشته باشد و اگر مدیران کاربلد را بر راس آن بگذارند، از همین شرکت رو به احتضار هم میتوانند میلیاردها تومان کسب سود کرده و صنعت سیگار را احیا کنند، چرا که هیچ گاه این بنگاه با کمبود تقاضا روبرو نیست و آمارها هم نشان از افزایش مصرف سیگار در کشور دارد.
این کارشناس اقتصاد سیاسی به اقتصادنیوز گفت: برخی گمان می کنند که شرکت دخانیات فقط صاحب خطوط تولید سیگار در ایران است، در حالی که این شرکت املاک وسیعی در سطح کشور دارد که تصاحب آن برای برخی سازمان ها جذاب است.
لیلاز گفت: اولین اختلاس تاریخ جمهوری اسلامی در شرکت دخانیات صورت گرفت و از آن به بعد پایه دیگر اختلاسها بنیان گذاشته شد تا هر از چند گاهی مقامهای امنیتی و قضایی از دستگیری افرادی که در اختلاسهای گوناگون دست داشتهاند، خبر دهند.
او افزود: شخصی به نام «اصغر صامت» در سال های ابتدایی دهه 60 که مدیرعاملی شرکت دخانیات را بر عهده داشت، این اختلاس را انجام داد که از آن به عنوان اولین اختلاس قرن یاد میکنند.
لیلاز گفت: با توجه به حواشی صنعت سیگار باید مدیرانی در راس این صنعت قرار گیرند که با قدرت برنامههای توسعهای خود را پیش برده و جلوی قاچاق بایستند. این کار در دولت اصلاحات صورت گرفت با روی کارآمدن مهندس رحمانیخلیلی، این صنعت روی غلتک افتاد و توانست به درآمدزایی سالانه بالای هزار میلیارد تومان برسد اما متاسفانه پس آنکه دولت نهم و دهم امور اجرایی کشور را به دست گرفت، سیر نزولی تولید در این شرکت شروع شد و با واگذاری آن به صندوق بازنشستگی فولاد عملا تیر خلاصی به این صنعت زده شد که به نظر میرسد رفتاری که در دولت گذشته با دخانیات شد در این دولت نیز ادامه دارد.