مقایسه مصرف برق ایران با کشورهای همسایه

رشد پنج درصدی اوج مصرف برق در یکسال در هیچ جایی از دنیا سابقه ندارد و جالب اینکه عمده کشورهای توسعه یافته دنیا سالانه اوج مصرف خود را کاهش می‌دهند؛ این در حالی است که پیک مصرف برق در کشور ما سال جاری در مقایسه با سال گذشته حدود پنج درصد رشد داشته است.
مقایسه مصرف برق ایران با کشورهای همسایه

به‌ گزارش صنعت نویس، پیک بار کشور در سال جاری در اواخر نیمه اول تیرماه سال جاری به ۵۵ هزار و ۳۹۶ مگاوات و دیروز نیز به ۵۵ هزار و ۸۰ مگاوات رسید. این روند مصرف برق نشان می‌دهد صنعت برق با یک رویه افزایشی قابل تأمل و هشدار دهنده ای روبرو شده است.

این میزان نشانگر رشد پنج درصدی مصرف برق است که به تنهایی برابر با کل مصرف برق کشوری مثل ارمنستان با ۱۸۰۰ مگاوات مصرف و نزدیک به کشور آذربایجان با مصرفی بالغ بر ۳۸۰۰ مگاوات است.

برای جبران این میزان رشد، سالانه می‌بایست حدود ۴۰۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار کرد که خود به تنهایی حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان هزینه روی دست صنعت برق می‌گذارد.

در طول چهار سال گذشته حدود ۸۰۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار شده و طبق براوردهای صورت گرفته قرار است که تا قبل از تابستان ۱۳۹۷ حدود ۴۰۰۰ مگاوات دیگر وارد مدار شود.

در حال حاضر ضریب آمادگی نیروگاه‌ها ۹۸.۵ درصد و ضریب آمادگی شبکه انتقال و توزیع برق کشور ۹۹.۵ درصد است که یک رکورد بسیار خوب برای این صنعت است.

در خصوص وضعیت پایتخت نیز باید گفتکه پیک بار تهران در یک‌سال گذشته حدود ۸۰۰ مگاوات افزایش داشته این در حالی است که دمای هوا در این شهر چندان گرم نشده است و برای جبران این میزان افزایش حداقل می‌بایست ۱۲۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار کرد که با احتساب هزینه‌های تولید، انتقال و توزیع آن می‌بایست تنها برای تهران سالانه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داد.

این در حالی است که کل اعتبار اختصاص داده شده به صنعت برق کشور در سال گذشته برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای حدود ۲۴۰ میلیارد تومان بوده است.

وضعیت فعلی صنعت برق در حالت هشدار قرار گرفته و به نظر می‌رسد که علت اصلی این مساله تعرفه‌های پایین بخش برق باشد که موجب شده به مدیریت مصرف آنطور که باید توجه نشود، با این حال باید این مساله را مورد توجه قرار داد که اکنون کشور در مرز خاموشی قرار گرفته و لازم است که به این مهم بیش از همیشه عنایت شود.

منبع:ایسنا

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید