"حسین فریدون" بازداشت شد

محسن اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری امروز خود خبر بازداشت حسین فریدون را تایید کرد: "چند نوبت در خصوص ایشان تحقیق شد. از افراد مرتبط هم تحقیق شد. برخی افراد بازداشتند و برخی بیرونند. دیروز برای ایشان قرار تامین صادر شده است."

به گزارش صنعت نویس، محسن اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری امروز خود خبر بازداشت حسین فریدون را تایید کرد.

حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای در نشست خبری امروز خود در پاسخ به سوالی درباره بازداشت فریدون گفت: چندین نوبت در خصوص ایشان تحقیق شد. از افراد مرتبط هم تحقیق شد. برخی افراد بازداشتند و برخی بیرونند. دیروز برای ایشان قرار تامین صادر شده. چون قرار تامین (وثیقه) را ندادند، ایشان به زندان معرفی شده.اگر وثیقه را تامین کنند، آزاد می شوند. بازداشت موقت نیست. هر گاه وثیقه را دادند آزاد می شوند و پرونده شان رسیدگی می شود.

معاون اول قوه‌قضاییه درباره اتهام فریدون گفت: اتهام وی مربوط به مسائل مالی است اما ربطی به معوقات بانکی ندارد.

ادامه مسائل مطرح شده در نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه را می‌خوانیم:

اژه ای با اشاره به پرونده قتل آتنا اصلانی گفت: در ابتدای‌‌ همان لحظه‌ای که مفقودی این خانم کوچک اعلام می‌شود، همه مسئولان استانی از جمله دادستانی، نیروی انتظامی و نیروهای امدادی همچون جمله آتش‌نشانی بلافاصله وارد کار می‌شوند و بازرسی می‌کنند که احیانا در چاهی نیفتاده باشد که در بررسی‌ها نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود.

سخنگوی قوه‌قضاییه با بیان اینکه در مرحله دوم افراد مظنون تحت تعقیب قرار گرفتند، گفت: طبق اعلام دادستان محل چند مظنون از جمله قاتلی که بازداشت شده به عنوان افراد مظنون تحت تعقیب قرار می‌‌گیرند. در همان دورانی که در بازداشت بوده به خانم خود پیغام می‌دهد که مواد مخدر در خانه مخفی کردم که آن‌ها را جابجا کن. خانم ایشان نگران شده و مورد را اعلام می‌کند که در بررسی‌های صورت گرفته، ماموران به جنازه آن دختر خانم می‌رسند ومسئله پیگیری می‌شود.

او ادامه داد: دادگستری استان از‌‌ همان لحظه اول پیگیر پرونده بوده و رییس قوه‌قضاییه نیز دستور داده تا هرچه سریع‌تر رسیدگی شود. در همان دوران بازجویی، این فرد به یک مورد دیگر اعتراف می‌کند که مدت‌ها قبل خانم دیگری را به قتل رسانده و در چاهی انداخته‌‌ام. هنوز آثاری از جسد دوم کشف نشده است. چون مسئله مهم است و هم حق‌الله و هم حق الناس در حال بررسی است. البته به غیر از اعتراف ایشان آثار دیگری از جسد دوم پیدا نشده است.

معاون اول قوه‌قضایه به پرونده شرکت‌های مالی و اعتباری اشاره کرد و گفت: مسئولان بانک مرکزی تلاش دارند تا این شرکت‌های تعاونی اعتبار را سامان بدهند. آنهایی که مجوز ندارند یا تخلفاتی دارند، یا اصلاح کنند یا منحل شود. آنهایی که می‌توانند در مسیر صحیح قرار بگیرند.

او با تشکر از تلاش‌های بانک مرکزی گفت:‌ قوه قضاییه هم نهایت کمک را می‌کند تا حقوق مردم حفظ شود. انشالله همین طور هم خواهد شد. من امیدواری می‌دهم به مردم که با این توجه حقی از کسی ضایع نشود.

محسنی‌اژه‌ای ادامه داد: روز گذشته مصاحبه‌ای که با فرد دیگری شده بود ولی در زیر نویس از قول بنده در خصوص کاسپین نقل شده و من گفتم با احدی در این موضوع حرفی نزدم. بعد معلوم شد چون قبلا دادستان بودم این اشتباه صورت گرفته اما امروز هم علی رغم اصلاح برخی روزنامه ها این خبر را کار کردند. مطلب دیگر اینکه مدتی پیش در رابطه با برخورد کار چاق‌کن‌ها ۱۵ هزار میلیارد تومان کشف شده که این صحیح نیست بلکه ۱۵ میلیارد تومان بود و ناقابل سه صفر را اضافه کرده بودند.

محکومیت یک دوتابعیتی نفوذی به ده سال حبس
سخنگوی قوه‌قضاییه همچنین از محکومیت یک دوتابعیتی که قصد نفوذ داشت خبرداد و گفت: یکی از عوامل نفوذی آمریکا که تابعیت آمریکا و یک کشور دیگر را دارد با نفوذ وارد ایران شده بود و توسط نیروهای وزارت اطلاعات شناسایی و دستگیر شد. در بررسی‌ها محرز شد که ایشان در جهت جمع آوری و نفوذ دخالت داشته و در دادگاه بدوی به ده سال حبس محکوم شد که البته قابل تجدید نظر خواهی است. اگر حکم قطعی شد من بیشتر توضیح میدهم که این فرد چه نفوذی می‌خواسته داشته باشد. این فرد ایرانی نبودهه و تابعیت آمریکا و چند کشور دیگر را داشته است.

معاون اول قوه‌قضاییه به بازدید برخی از سفرای کشورهای خارجی از زندان اوین اشاره کرد و گفت: سازمان زندان‌ها از تعدادی از سفارت‌ها دعوت کرد که نماینده حدود ۵۰ سفارت خانه خارجی از زندان اوین بازدید کردند. من بخشی از مصاحبه این افراد را که پس از بازدید گرفته شده بود و دست نوشته‌های آن‌ها را خواندم اما آنچه ضد انقلاب می‌گفت باعث تعجب بود. این نمایندگان کشورهای خارجی گفتند وقت فوق العاده‌ای داده شد و مسئولان زندان به سوالات با سعه صدر پاسخ دادند.

محسنی‌اژه‌ای ادامه داد: نمایندگان سفارتخانه‌ها از این بازدید فوق العاده خرسند بودند اما بعضی ضد انقلاب یا ایرانیان که خارج هستند از این بازدید که مورد تحسین بوده اظهار نارضایتی کردند که باید برای آن‌ها تاسف خورد.

درخواست تخفیف مجازات برای ۳۰ زندانی حافظ قرآن
او در بخش دیگری از این نشست به اقدامات فرهنگی صورت گرفته در زندان‌ها در دو سال گذشته اشاره کرد و گفت: کار فرهنگی این طور نیست که صبح اقدام کنید شب محصول بدهد. یکی از کا‌های موثر ارتباط زندانیان با قرآن بوده است. من نگاه می‌گردم در استان آذربایجان غربی که پیشتاز بوده ۱۷۱۹ نفر توانسته‌اند با قرآن انس بگیرند. ۲۴۵ قرآن را حفظ کرده‌اند. جای مسرت بود اینکه یک زندانی در این مدت کم توانست کل قرآن را حفظ کند ولی خیلی‌ها این توفیق را ندارند. کسانی که جز‌های کم حفظ کرده‌اند هم ادامه می‌دهند. این مختص آذربایجان غربی نیست استان مرکزی هم فعال شده است.

معاون اول قوه‌قضایه افزود: به همین مناسبت بنده خواسته بودم گزارشی از کسانی که در پرونده‌های مواد مخدر به مجازات اعدام محکوم شده و دستور اجرای آن صادر شده و چندین جز از قرآن کریم را حفظ کرده‌اند تهیه و ارائه دهند که در این راستا برای ۳۰ نفر خود بنده تقاضا تحقیق مجازات کردم که البته برخی با تخفیف مجازات موافقت شده و برخی در حال بررسی است.

قوه قضاییه از هر طرحی برای حمایت از حقوق شهروندی استقبال می‌کند
او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه موضع قوه قضاییه درخصوص منشور حقوق شهروندی چیست؟ گفت: قوه‌قضاییه از هر طرح و برنامه‌ای که در جهت حفظ حقوق شهروندی باشد، استقبال می‌کند. البته قوه‌قضاییه در زمان ریاست آیت‌الله هاشمی شاهرودی بخشنامه‌ای در این باره صادر کرد و از آن حمایت کرد تا قانون وضع شود. این بخشنامه تاکنون نیز اجرا می‌شود و هیاتی نیز برای رسیدگی به این مسئله تشکیل گردید.

نظر آیت‌الله آملی لاریجانی استفاده از ظرفیت‌های موجود است
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه برای رسیدگی به وضعیت حقوق شهروندی ستاد حقوق بشر نیز وجود دارد، اظهار داشت: این ستاد، مصوبه شورای امنیت را هم به عنوان پشتوانه خود دارد. آنچه از سوی آیت‌الله آملی لاریجانی بیان شد به خاطر آن است که نظر ایشان این است که نهاد موازی به وجود نیاید و از ظرفیت نهادهای موجود استفاده شود. با این حال، آنچه مربوط به صیانت از حقوق عمومی و شهروندی است، قوه قضاییه از آن استقبال و حمایت می‌کند.

از وجود شکایت درخصوص قرارداد نفتی در دیوان عدالت اداری نشنیده‌ام
محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوالی در این خصوص که یک سال از بررسی قراردادهای نفتی می‌گذرد، نخبگان نیز شکایتی در دیوان عدالت اداری در این باره داشتند. این شکایت در چه مرحله‌ای است؟ تصریح کرد: من از اینکه شکایتی درخصوص قرارداد نفتی در دیوان عدالت وجود داشته باشد، نشنیده‌ام اما نشنیدن من به معنی نبودن شکایت نیست.

درخصوص سند ۲۰۳۰ شکایتی در دیوان عدالت اداری وجود دارد
او با بیان اینکه درخصوص سند ۲۰۳۰ شکایتی در دیوان عدالت اداری وجود دارد اما به مرحله رای نرسیده است، خاطرنشان کرد: دیوان عدالت اداری روالی در صدور حکم دارد. ابتدا موضوع شکایت به اطلاع دستگاه مربوطه می‌رسد، پاسخ آن‌ها را در کمیسیون تخصصی بررسی می‌کنند، اگر لازم باشد از طرفین دعوت می‌شود و سپس در هیات عمومی آن شکایت بررسی می‌شود.

این مقام عالی قضایی افزود: اگر در مورد قرارداد نفتی شکایت شده باشد، این روال انجام می‌شود. تا زمانی که مصوبه یا حکمی در دیوان عدالت اداری ابطال نشود، آن قرارداد اجرا می‌شود مگر اینکه دستور موقت داده یا رسیدگی ماهوی شود اما تا دستور موقت ندهند، اجرای آن قرارداد ادامه می‌یابد.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به این سوال که چه تعداد پرونده در کمیته حمایت از سرمایه‌گذاری وجود دارد؟ ابراز داشت: درباره اینکه چه تعداد پرونده وجود دارد، نمی‌توان آمار داد. اقدامات در آنجا چند وجه دارد؛ گاهی پرونده در دستگاه قضایی تشکیل می‌شود. اگر کمک دیگری در رابطه با مسائل جانبی مثل تعطیل نشدن کارخانه لازم است، در این کمیته انجام می‌شود. یک بعد از اقدامات، از باب پیگیری است. پرونده ثبت نمی‌شود و معاونت پیشگیری یا سایر نهاد‌ها اگر احساس کنند اقداماتی باید صورت گیرد تا سرمایه‌گذاری صحیح صورت گیرد اقداماتی می‌کنند.

او ادامه داد: مورد سومی هم است. دستگاهی مشکل دارد اما هنوز به جرم و شکایت منتهی نشده است. بعضا گزارشات مردمی می‌رسد که این مشکلات ایجاد شده. این فرد را صدا می‌زنند که چنین گزارشی آمده و در کسب خود اشکالاتی وجود دارد. به او یادآوری می‌کنند این ثبت می‌شود اما نه ثبت کیفری و آذربایجان شرقی در هر سه مورد فعال بوده است.

منبع:فرارو

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید