جزئیات تعیین تکلیف سپرده‌گذاران کاسپین

بانک مرکزی از اردیبهشت ماه امسال تاکنون 34 هزار میلیارد ریال خط اعتباری برای تعیین تکلیف سپرده گذاران تعاونی منحله فرشتگان در اختیار موسسه اعتباری کاسپین قرار داده است.
جزئیات تعیین تکلیف سپرده‌گذاران کاسپین

به گزارش صنعت نویس، تعیین تکلیف سپرده گذاران تعاونی منحله فرشتگان به همراه هفت تعاونی دیگر که مدیریت دارایی و بدهی های آنها را موسسه کاسپین بر عهده گرفته است، از اواخر اردیبهشت ماه آغاز شد اما در مرداد ماه به دلیل شکایت سپرده گذاران کلان فرشتگان و اخذ حکم از مراجع قضایی، حساب های کاسپین بسته شد.
سرانجام در نشست سران سه قوه مقرر شد تا کمیته ای متشکل از نمایندگان سه قوه برای رفع مشکل سپرده گذاران موسسات غیرمجاز شکل گیرد؛ کمیته منتخب دهم آبان ماه تشکیل شد و در این نشست با توجه به بازگشایی حسابهای بسته شده موسسه کاسپین با دستور رییس قوه قضاییه، بر تسریع در پرداخت سپرده های سپرده گذاران فرشتگان بر مبنای 1 شهریور 94 (تاریخ انحلال تعاونی) تا 200 میلیون تومان تاکید شد.
در مرحله اخیر که اکنون در حال اجراست، اصل سپرده ها تا سقف 2 میلیارد ریال (200 میلیون تومان) به سپرده گذاران پرداخت می شود و همچنین در صورتی که سپرده فردی بیش از 2 میلیارد ریال باشد، تا سقف 200 میلیون تومان به وی پرداخت می شود.
خبرنگار ایرنا از بانک مرکزی کسب اطلاع کرد که از زمان آغاز فرآیند تعیین تکلیف سپرده های تعاونی منحله فرشتگان تاکنون 34 هزار میلیارد ریال در چند نوبت در اختیار موسسه کاسپین قرار گرفته است.
با اتمام بازپرداخت حساب های زیر 200 میلیون تومان، 98 درصد از سپرده گذاران فرشتگان که حدود 450 هزار نفر بودند، تعیین تکلیف می شوند و تنها حدود 9 هزار نفر از سپرده گذاران می مانند که مبالغ حساب های آنها بیش از این رقم است. البته این گروه نیز در شرایط کنونی می توانند تا 200 میلیون تومان از حساب های خود را برداشت کنند.
از ابتدای آذر ماه نیز قرار است نوبت بررسی و تعیین تکلیف حساب هایی برسد که دارندگان آن، در کنار سپرده گذاری، تسهیلات دریافت کرده اند.
تعاونی فرشتگان 500 هزار نفر سپرده گذار داشت که از این تعداد 50 هزار نفر یا در حساب خود موجودی نداشتند یا حساب‌های خود را بسته بودند. بررسی انجام شده در مورد سپرده‌های 450 هزار نفر دیگر هم نشان داد که مجموع سپرده‌گذاری صورت گرفته اعم از اصل و سود از روز افتتاح حساب تا پایان اردیبهشت ماه امسال، حدود 86 هزار میلیارد ریال (8 هزار و 600 میلیارد تومان) است.
56 هزار میلیارد ریال (5600 میلیارد تومان) از این رقم را اصل بدهی تعاونی و تا 30 هزار میلیارد ریال (3000 میلیارد تومان) را سودهایی تشکیل می دهد که پس از شهریور 94 یعنی از زمان انحلال تعاونی به طور غیرقانونی به عنوان سپرده برای سپرده گذاران در نظر گرفته شده است.
مجموع دارایی فرشتگان شامل چهار بخش است: وجوه نقد، تسهیلات پرداخت شده، اموال منقول و در نهایت اموال غیرمنقول که ساختمان‌ها و سایر دارایی‌ها را شامل می‌شود.
البته اکنون برخی از مدیران فرشتگان تا زمان تعیین تکلیف دارایی ها و بدهی های این تعاونی در بازداشت به سر می برند تا پاسخگوی هرگونه کسری در پرداخت سپرده های سپرده گذاران باشند.
در پایان سوال اینجاست که چرا دارایی غیرمجازها، کفاف بازپرداخت بدهی هایشان را نمی کند؟ مدیران و گردانندگان موسسات غیرمجاز با سرمایه هایی که حاصل عمر سپرده گذاران است، چه کردند؟ پاسخ این سوالات را مدیران و گردانندگان موسسات غیرمجاز باید به مقامات ناظر بدهند.

منبع:ایرنا

افزودن نظر جدید