اومیکرون در آفریقا شناسایی شد

ترس جهان از سویه جدید کرونا

سازمان جهانی بهداشت (WHO) سویه جدید کروناویروس را «اومیکرون» نام نهاد و در فهرست سویه های نگران‌کننده بیماری کووید-19 طبقه بندی کرد.
ترس جهان از سویه جدید کرونا

به گزارش صنعت نویس، این سویه جدید از کروناویروس جهش‌های زیادی داشته و شواهد اولیه حاکی از آن است که «اومیکرون» موارد ابتلا به ویروس را افزایش داده است. سویه «اومیکرون» اولین بار در روز ۲۴ نوامبر از سوی آفریقای جنوبی به سازمان جهانی بهداشت معرفی شد ولی پس از آن در کشورهای دیگری از جمله بوتسوانا و هنگ‌کنگ نیز شناسایی شده است.

به دنبال احتمال شیوع این سویه از ویروس برخی از کشورها سفر از کشورهای جنوبی قاره آفریقا را محدود یا ممنوع کرده‌اند. انگلیس سفر از آفریقای جنوبی، بوتسوانا، زیمبابوه، نامیبیا، لسوتو و اسواتینی را ممنوع کرده است. مقام‌های آمریکایی به این فهرست موزامبیک و مالاوی را نیز افزوده‌اند. برزیل و استرالیا نیز محدودیت‌هایی را در این زمینه اعمال کرده‌اند.

اومیکرون جایگزین «B.۱.۱.۵۲۹» خواهد شد که نام علمی سویه جدید کروناویروس محسوب می‌شود. این سویه نگرانی‌ها از بازگشت دوباره محدودیت‌های سفر را به همراه داشته و موجب شد تا سهام شرکت‌های هواپیمایی و گروه‌های سرمایه‌گذاری صنعت گردشگری و هتل‌داری تحت تاثیر قرار گیرد. ساجد جاوید، وزیر بهداشت انگلیس گفته است که این سویه هنوز وارد کشور نشده، اما در عین حال شیوع آن یک «نگرانی بین‌المللی» است. به نقل از شبکه خبری بی بی سی، همچنین جان ادموندز، یکی از مشاوران علمی دولت انگلیس گفته است که سویه «اومیکرون»، جهشی «بسیار نگران‌کننده» است و بسیاری از واکسن‌های کرونا در برابرش کارآمد نخواهند بود. در عین حال هنوز بر سر این موضوع که تا چه اندازه واکسن‌های موجود می‌توانند جلوی خطرات این سویه از ویروس را بگیرند، در بین کارشناسان توافق نظر وجود ندارد.

همزمان اما شرکت داروسازی فایزر وعده داد: در صورت مقاوم بودن سویه جدید کروناویروس موسوم به "اُمیکرون" به واکسن های موجود، واکسن های جدید علیه این سویه ظرف ۱۰۰ روز آماده می‌شود. تولیدکنندگان واکسن اظهار کرده اند که در صورت گسترش سویه امیکرون می توانند به سرعت واکسن های خود را با این سویه تطبیق دهند.

سویه جدید که پیش از این با نام B.1.1.529 شناخته می شد دارای برخی جهش های "نگران کننده" است و شواهد اولیه نشان می دهد که خطر ابتلا به عفونت مجدد را افزایش می دهد. همچنین نگرانی‌هایی وجود دارد که این سویه از ویروس در برابر واکسن‌هایی که اکنون در میان میلیاردها نفر از مردم سراسر جهان توزیع و تزریق شده، مقاوم‌تر باشد.

هرچند شرکت داروسازی فایزر پیش بینی کرده است که در صورت مقاوم بودن سویه جدید به واکسنهای موجود بتواند یک واکسن مناسب آن را در مدت ۱۰۰ روز تولید کند.

شرکت داروسازی مدرنا نیز اعلام کرده است که از اوایل سال ۲۰۲۱، استراتژی جامعی را برای پیش‌بینی انواع سویه های نگران کننده ارائه کرده است.

شرکت داروسازی نواوکس نیز اعلام کرده است که در حال حاضر فرایند ساخت واکسن کووید-۱۹ بر اساس توالی ژنتیکی شناخته شده B.1.1.529 را آغاز کرده و آن را برای شروع آزمایشات و طی کردن مراحل تولید ظرف چند هفته آینده آماده خواهد کرد.

به نقل از اسکای نیوز، این سویه برای اولین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد و تعدادی از کشورها از جمله انگلیس، استرالیا و ایالات متحده اکنون به طور موقت محدودیت هایی را برای مسافران ایجاد کرده اند.

منبع:ایسنا

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید